17 Haziran 2012 12:43

Direnişin 500. günü kutlandı

GAZİ Devlet Hastanesinde çalışan ve sendikaya üye olduktan sonra taşeron şirket tarafından işten çıkarılan işçilerin direnişi 500. gününe ulaştı. İşçiler tam 500 gündür hastane bahçesinde kurdukları çadırda eylemlerini sürdürüyor. Defalarca çadırları sökülen, saldırıya uğraya

Direnişin 500. günü kutlandı
Paylaş

GAZİ Devlet Hastanesinde çalışan ve sendikaya üye olduktan sonra taşeron şirket tarafından işten çıkarılan işçilerin direnişi 500. gününe ulaştı. İşçiler tam 500 gündür hastane bahçesinde kurdukları çadırda eylemlerini sürdürüyor. Defalarca çadırları sökülen, saldırıya uğrayan işçiler açtıkları davayı da kazanmışlardır. Ancak, hastane yönetimi mahkeme kararını henüz uygulanmış durumda değil.

İşçilerin direnişin 500. günü nedeniyle düzenlediği etkinlikte konuşan DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu, “15-16 Haziran büyük işçi direnişine neden olan koşullar bugün daha ağır bir şekilde varlığını sürdürüyor. Aynı mücadele bugün de ihtiyaç durumundadır.” dedi. Dev Sağlık-İş Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ise “Samsun’da ve ülkenin bir çok yerinde sağlık işçileri kölelik koşullarında çalışıyor. Taşeron uygulamalarına karşı işçilerin verdiği mücadele çok önemli ve bütün emek ve demokrasi güçlerinin bu direnişe daha ileri bir noktadan sahip çıkmaları gerekir” diye konuştu. (Samsun/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İşçi sınıfının kazanımları yok edilmeye çalışılıyor

SONRAKİ HABER

Aliağalı işçiler ilk adımı attı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...