17 Haziran 2012 12:40

15-16 Haziran’da grev yasağı protesto edildi

ESKİŞEHİR Emek ve Demokrasi Güçleri 15-16 Haziran Direnişinin 42 yıldönümünde anma eylemi düzenledi. “15-16 Haziran Ruhu İle Emek Düşmanı AKP’ye Karşı Alanlardayız” yazılı pankart açan emekçiler sıkı sık “Hava-İş Grevi Onurumuzdur” sloganını attı. Eylemde konuşan DİSK Eskişehir Bölge Te

15-16 Haziran’da grev yasağı protesto edildi
Paylaş

DERS ÇIKARTMAK LAZIM

Bugün yaşanan bu sürece karşı durmanın yolunun ise 15-16 Haziran ruhuyla mücadele etmekten geçtiğini ifade eden Kavak, o günlerdeki mücadele azminin, kararlılığın, direniş gücünün yeniden hayata geçirmenin zamanının geldiğini söyledi. “15-16 Haziran iki uzun gün ve uzun bir yürüyüştür. İşçi sınıfının destanıdır. Bilinçli bir başkaldırıdır. Barikatları kararlılıkla aşmaktır. Saldırıya karşı direngenliktir. DİSK’i yaratan gerçekliktir. Toplumsal muhalefet hareketidir. Ekonomik bir talep değil demokratik hak mücadelesidir” diyen Kavak, bugün yasakların her geçen gün biraz daha arttığını kaydetti. Yaşananlardan ders çıkartılması gerektiğini belirten Kavak, “Eğer 15-16 Haziran eylemse, sokaklar ve alanlarsa, netice alıncaya kadar mücadeleyse, anayasadan gelen direnme hakkının haklı yerinde ve doğru biçimde kullanılmasıysa; o zaman haydi eyleme, alanlara, hakkımızı alana kadar mücadeleye” dedi. (Eskişehir/EVRENSEL)


BUGÜNÜ YARINA BAĞLIYORUZ

15-16 Haziran büyük işçi direnişi, 42. yılında Dikili’de düzenlenen etkinlikler ile anıldı. 15 Haziranda başlayan etkinlikler dört gün sürdü.

DİSK ve KESK’in Dikili Belediyesinin katkısıyla düzenledikleri programda direnişle ilgili çeşitli etkinliklere yer verildi. TÜSTAV’ın katkısıyla fotoğraf sergisi açılırken işçi filmleri izleyicileriyle buluştu. Suavi konserinde ise binler bir araya geldi.

‘Kıdem tazminatıma dokunma’ pankartı arkasında yapılan yürüyüş sonrasında Dikili Belediyesi Genel-İş İşyeri Temsilcisi Cemal Eryılmaz ortak açıklamayı yaptı. Eryılmaz, “Bugün, bundan tam 42 yıl önce gerçekleştirilen ve zaferle sonuçlanan; 15-16 Haziran direnişinin yıl dönümünü kutluyoruz... Tarihimizle kopmaz bağlar kuruyor; dünü bugüne, bugünü yarına bağlıyoruz... Selam olsun o günleri yaratanlara! Selam olsun işçi sınıfımıza” diye konuştu. Eylemde ayrıca Genel-İş 5 No’lu Şube Başkanı Naci Çetin, DİSK Dikili Temsilcisi Bekir Argun, Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven birer konuşma yaptılar. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Zamla verdiğini vergiyle aldı

SONRAKİ HABER

İşçi sınıfının kazanımları yok edilmeye çalışılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...