Toplantıların engellenmesi üzerine Almanya'ya nota verildi
Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. Bakanlık Büyükelçi'ye durumdan duyulan rahatsızlığı iletti.

Almaya'nın Türkiye Büyükelçisi Martin Erdmann, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'nin Almanya'da düzenlemeyi planladıkları toplantıların iptal edilmesinin ardından Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. Bakanlıkta Büyükelçi'ye durumdan duyulan rahatsızlığın ifade edildiği belirtildi.
NOTA VERİLDİ
Bakanlıkta Avrupa ile ilişkilerden sorumlu Müsteşar Yardımcısı Mehmet Kemal Bozay tarafından kabul edilen Erdmann'a, Türkiye'nin protestosu hem sözlü hem de yazılı nota ile iletildi.
DENİZ YÜCEL'İN TUTUKLANMASI GERİLİMİ ARTIRDI
Die Welt muhabiri Deniz Yücel'in Redhack tarafından Enerji Bakanı Berat Albayrak'a ait olduğu iddiasıyla paylaşılan mailleri haberleştirmesi gerekçesiyle tutuklanmasının ardından Türkiye'nin Almanya Büyükelçisi de Almanya Dışişleri Bakanlığı'na davet edilmişti. (HABER MERKEZİ)
Evrensel'i Takip Et