02 Mart 2017 15:48

‘Şarkılarımızı unutmayacağız’

Türkiye’ye göç etmiş Suriyeli kadınlardan oluşan Suriyeli Kadınlar Korosu 7 Mart’ta Boğaziçi Üniversitesi Garanti Kültür Merkezinde konser verecek.

Paylaş

Boğaziçi Üniversitesi Türkiye’ye göç etmiş Suriyeli kadınların oluşturduğu Suriyeli Kadınlar Korosunu ağırlıyor. Çok dilli şarkılarıyla seslerini barışa, bir arada yaşama yükseltecek olan koro, 7 Mart’ta Boğaziçi Üniversitesi Garanti Kültür Merkezinde konser verecek. “Şarkılarımızı Unutmayacağız” sloganı ile yola çıkan koro, Arapça, Kürtçe ve Türkçe şarkılar seslendirecek.

İnsan Kaynağını Geliştirme Vakfı (İKGV) Suriyeli Mültecilere Destek Ofisi bünyesinde kurulan Suriyeli Kadınlar Korosu, Kasım 2015’ten beri çalışmalarını sürdürüyor. İlk etapta İKGV’nin düzenlediği müzik atölyelerinde bir araya gelen kadınlar, bir süre sonra müzisyen Ayşegül Yordam önderliğinde bir koro kurmaya karar vererek konserler düzenlemeye başladı. Savaş ve göçün hayatlarında yarattığı olumsuzluklarla müzik sayesinde mücadele edip seslerini çoğaltan koro, savaşa ve şiddete karşı üç dilde şarkılarını söylüyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Renklerin ve fırçanın özgürlüğü için hayır’

SONRAKİ HABER

Tarlabaşı’da kentsel dönüşüm sergisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...