02 Mart 2017 14:27

‘Otelin yerini bir sivil söyledi’

15 Temmuz darbe girişimi gecesi Erdoğan'ın kaldığı otele saldırı düzenleyen 37 askerin yargılanmasına devam edildi.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Marmaris’te kaldığı otele, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi saldırı düzenlediği belirtilen 1’i firari 37 askerin yargılanmasına devam edildi. Toplam 42 sanığın yargılandığı dava Muğla 2’nci Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Yoklamayla başlayan duruşmada ilk olarak Özel Kuvvetler Komutanlığından Yüzbaşı Ergün Şahin, ifade verdi. 15 Temmuz gecesi Marmaris’e saat 03.30’da vardıklarını söyleyen Şahin, “Saat 23.30 ile gece 02.30 arası orada muazzam şeyler yaşanmış. Şu an mahkemede onların konuşulması istenmiyor” dedi. 

‘SAT KOMANDOLARI ORAYA HİÇ GİTMEMİŞLER’

Basına, Cumhurbaşkanına suikast timi diye SAT komandolarından isimlerin verildiğini söyleyen Şahin, “Tanık ifadelerinde siyah kıyafetli kişilerden bahsediliyor. Siyah kıyafetle operasyon yapan tek birlik SAT komandolarıdır. Cumhurbaşkanımız saat 00.11’de bölgeden ayrılıyor. 23.30 ile 02.00 aralarında tabiri caizse orada cayırtı kopmuş. Cumhurbaşkanı bir suikasttan kurtulmuş. SAT komandoları o gece oraya hiç gitmemişler. SAT komandoları oraya gitmemişlerse SAT komandolarının figüranlığını yapanlar kimlerdi? Bu olmadıysa olayın sabahı bu listeyi basına kim verdi? Onların oraya gideceği önceden planlanmış gibi. Bir suikast filmi çekildiyse bunun figüranlığının rolü bizlere verilmek isteniyor. Biz gittiğimizde zaten film bitmişti. Bizleri ve polisleri orada bilinçli olarak karşılaştıranlar sorumlu” dedi. Sanık askerler, kendilerinden önce de bir grubun oteller bölgesine gittiğini iddia etmiş, o gece vurularak yaşamını yitiren polis Nedip Cengiz Eker’in ölüm saatinin de hastanede 00.43 olarak yazıldığını söylemişlerdi. Duruşma Savcısı ise, polisin hastaneye geliş saatinin 04.41 olduğunu, 00.43 saatinin olay gününün yaşanan telaşıyla doktor tarafından yanlışlıkla yazıldığını ifade etti.  

‘İDDA EDİLDİĞİ GİBİ AĞIR SİLAHLAR ALMADIK’

Daha sonra Özel Kuvvetler Komutanlığında görevli Yüzbaşı Muammer Gözübüyük ifade verdi. 15 Temmuz ve 16 Temmuz’da birliğinden izin istediğini anlatan Gözübüyük, kendisini göreve firari Yüzbaşı Burkay Karatepe’nin çağırdığını söyledi. O gece iddia edildiği gibi ağır silahlar almadıklarını öne süren Gözübüyük, Marmaris’e helikopterden indikleri sırada sis bulutunun olduğunu, bulutun onlar gelmeden yarım saat önce hazırlandığını öne sürdü. 

Kasıtlı olarak oraya çekildiklerini, aşağıya indikten sonra Cumhurbaşkanının yerini yanlarına gelen bir sivilin söylediğini belirterek, “Benim operasyon birimi olarak bilmediğim yeri sivil vatandaş nasıl biliyor?” diye sordu. Gazetemiz baskıya girdiği sırada duruşma hala devam ediyordu. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Adalet Bakanı Bozdağ'dan toplantı iptaline yanıt

SONRAKİ HABER

Maden ocağında patlatmada bir işçi öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...