17 Haziran 2012 12:29

Ostim’de ölenler için vicdan nöbeti

İş Cinayetlerinde Hayatını Kaybedenlerin ve Yaralananların Aileleri, her pazar tuttukları vicdan nöbetinin 5’incisini, Ankara Ostim ve İvedik’te meydana gelen patlamalarda hayatını kaybeden işçiler için tuttu.“İşçiler ölüyor vicdanımız nöbette”, “Senaryo değil gerçek cinayet” pankartlarının

Ostim’de ölenler için vicdan nöbeti
Paylaş

“İşçiler ölüyor vicdanımız nöbette”, “Senaryo değil gerçek cinayet” pankartlarının açıldığı nöbette “Hesap ver”, “HES’iniz batsın”, “Unutma unutturma” dövizleri ile iş kazalarında hayatını kaybedenlerin fotoğrafları taşındı.

28 NİSAN YAS GÜNÜ OLSUN

Ankara Ostim ve İvedik’te meydana gelen patlamalarda hayatını kaybeden işçiler için tutulan nöbette aileler adına açıklama yapan Demet Gürer, 8 yıldır Meclis’te “iş sağlığı güvenliği” yasasının görüşüldüğünü, ancak sonuç alınamadığını belirterek meselenin sadece mevzuatla çözülemeyeceğini belirterek bu hafta 9 işçinin iş cinayetine kurban gittiğini 70 işçinin ise yaralandığını kaydetti. Gürer, 28 Nisan tarihinin tüm dünyada olduğu gibi iş kazalarında ölenler için yas günü ilan edilmesini ve idarenin argılanmasına mani olan yasaların kaldırılmasını istedi.

‘YAVRUMUN SUÇU NEYDİ?​’

Ailelerin avukatlarından Murat Kemal Güz ise, 3. bilirkişi raporunun beklenmekte olduğunu ve sorumlular için hiçbir işlem yapılmadığını belirtti. Güz, patlamaya dair Ostim yönetimi ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da dahil hiçbir yerden tedbir alındığına dair bir belge alamadıklarını da belirtti. Kazada hayatını kaybeden Necdet Tanışman’ın babası Zekariya Tanışman da, başsavcının bir suç bulunmadığını belirterek işlem yapmadığını söyledi. Aynı kazada hayatını kaybeden 19 yaşındaki Aytaç Akkaya’nın annesi Akgül Akkaya ise, “Yavrumun suçu neydi?​” diye sorarak tedbirlerin kazadan sonra alındığını belirtti. Akkaya, “Şimdiye kadar denetim yoktu neden daha önce tedbir almadılar?​” diyerek Başbakan’ı konuyla ilgilenmeye çağırdı. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

‘Çeber’i Metris’teki işkence öldürdü’

SONRAKİ HABER

‘Vicdani retçiler ‘sivil ölüm’ ile karşı karşıya’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...