02 Mart 2017 13:48

ODTÜ öğrencileri yasaklara ve yemek zammına tepkili

ODTÜ öğrencisi Ekin Yoldaş Kalı, üniversitede tepki çeken yasakları ve yemek zammını yazdı.

Paylaş

Ekin Yoldaş KALI
ODTÜ Öğrencisi

ODTÜ Rektörlüğü tarafından 28 Şubat günü yurt ve bölüm kantinlerine iletilen yazıda artık sıcak yemek çıkarmalarının yasaklanacağı ve 15 gün içinde uygulanmaya konulacağı belirtildi. Öğrencilerin ve öğrenci topluluklarının, temsilciliklerinin bir haber olduğu bu duruma hiçbir açıklama getirilmezken tepkiler büyümeye başladı. “Ders çalışırken ve akşamları yurttan yiyoruz, her gün dışarıdan söyleyecek gücümüz yok” gibi sözlerle bu tepkiler ifade edildi. Ertesi gün olduğunda yemekhaneye giden öğrenciler turnike de bir sürprizle daha karşılaştı. Fiyatı 2.15 tl olması ve kalitesiyle zaten tepki çeken yemekhane, yeni bir zamla 2.35 TL oldu.

Yurt ve bölüm kantinlerinde sıcak yemek çıkarmaya gelen yasağın hemen ertesi gününe bu yasak da gelince, öğrenciler arasında “Aç mı kalalım?’’, “Sıcak yemeği her yerde yasakla, kendin yemekhaneye zam yap” tepkileri yükselmeye başladı. Aynı günün akşamı Devrim Stadyumu’na giden öğrencilerin karşılaştığı durum ise tepkileri arttırdı. Elinde bir yazıyla stadyuma gelen İç Hizmetler görevlileri, stadyumdan çıkmaları gerektiğini ve artık her akşam böyle olacağını söyleyince itiraz eden öğrenciler stadyumda kalmaya devam etti. Bunun artık bardağı taşıran son damla olduğunu söyleyen öğrenciler, 2 gün içinde art arda gelen bu uygulamalardan öğrencilerin neden hiç haberi olmadığını ve neden herhangi bir açıklama yapılmadığını dile getiriyor.

ODTÜ’ de okuyan bir öğrencinin günlük yaşamını özetleyen bir öğrenci “ODTÜ’lü dediğin dersten çıkar yemekhaneye gider, oradan tekrar dersine. Akşam yurtta ders çalıştıktan sonra kantinde bir yemek yer sonra çıkar arkadaşlarıyla Devrim’e gider. Şimdi ne yapacağız?” diyerek yaşam alanlarının git gide kısıtlandığını belirtti. Yurt ve bölüm kantinlerindeki fiyatların zaten pahalı olduğunu söyleyen öğrenciler, Rektörlüğün sıcak yemeğe yasak getirip, bir de yemekhaneye zam getirmesiyle en temel hakları olan beslenme haklarına dahi kısıtlandığını ifade ettiler. Öğrenciler, stadyumun akşamları kapatılmasıyla da artık bu işin suyunun çıktığını ve böyle gitmeyeceğini dile getirdiler. Öte yandan Devrim Stadyumu’na akşam saatlerinde girişlerin yasaklanmasına karşı öğrenciler bu akşam stadyumda buluşacaklar.

ÖNCEKİ HABER

Aydın’da kamu emekçileri 14. kez gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

Van'da kadın cinayeti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...