02 Mart 2017 13:08

KESK Kadın Meclisi'nden 8 Mart çağrısı

Antalya'da açıklama yapan KESK Kadın Meclisi, 8 Mart’ta tüm kadınları 'Hayır diyoruz. Hayırı örgütlüyoruz!' şiarıyla alanlara çıkmaya çağırdı.

Paylaş

Mahir DOĞAN
Antalya

Antalya’da bir araya gelen KESK Kadın Meclisi üyeleri, Eğitim Sen Antalya şubesinde basın açıklaması düzenlediler. Basın açıklamasına Eğitim Sen MYK üyesi Elif Çuhadar, Tüm-Bel Sen MYK üyesi Satı Burunucu Çalı, Ses MYK üyesi Gönül Erden ve KESK’li kadınlar katıldı. Basın açıklamasını Antalya Eğitim Sen şube yönetim kurulu üyesi Özlem Yavuz okudu.

Yavuz açıklamasında ‘’8 Mart kadınların toplumsal, siyasal, ekonomik, kültürel olarak yaşamın tüm alanlarında maruz kaldığı ayrımcılığa, 8 Mart’ta alanlarda yanıt vereceğiz. Temel hak ve özgürlüklerin rafa kaldırıldığı, baskı ve şiddetin iktidar eliyle tırmandırıldığı, tek elden çıkarak topluma dayatılan, biat etmeyene yaşam şansı tanımayan içeriğinde kadına dair tek bir kelime dahi bulunmayan, Türkiye’nin yüzyılı aşkın demokratik birikimine, bütün kadın kazanımlarına ağır bir darbe vurmayı hedefleyen bu anayasa değişiklik paketine rıza göstermiyoruz. 'Hayır' diyoruz. Bu demokratik birikime ve mirasa sahip çıkıyor, tekçiliği reddediyoruz! Mevcut teklife 'Hayır' diyoruz!’’ dedi.

'CİNSİYETÇİ BİR REJİM İNŞA ETMEK İSTİYORLAR'

Yavuz açıklamasının devamında ’’Biz kadınlar çok iyi biliyoruz ki referandumda bu anayasa paketinin geçmesi halinde devletin tüm kademelerinde, siyasette, yargıda, sokakta, evde, iş yerinde kısacası toplumsal yaşamın her alanında bize varlık şansı tanımayacak yeni bir cinsiyetçi rejim inşa edilmiş olacak. Yüz yıllardır verdiğimiz mücadelemizin, kazanımlarımızın ve geleceğimizin tek kişinin insafına bırakılmasına rıza göstermeyeceğiz. Bugüne kadar yürüttüğümüz mücadele, benimsediğimiz ilkelerimiz ve gelecek için taşıdığımız eşitlik ve özgürlük iddiamızın bize yüklediği sorumluluk gereği, 'Hayır' diyoruz. 'Hayır'ı örgütlüyoruz!’’ şeklinde konuştu.

Yavuz "KESK’ li kadınlar olarak taleplerimiz ve itirazlarımızla bir araya geleceğimiz, umudumuzu büyüttüğümüz, birbirimizden güç aldığımız tüm kadınları 8 Martta alanlara çağırıyoruz" dedi.

Basın açıklamasının ardından söz alan KESK’e bağlı sendikaların MYK üyesi kadınlar "8 Mart'ta kadınlar 'Hayır’larını alarak alanlara çıkacaklardır" dediler.

ÖNCEKİ HABER

İzmir 8 Mart Mitingi'ne OHAL yasağı

SONRAKİ HABER

Yüksekdağ: Yargı meclisteki çoğunluğun kurumu olamaz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...