02 Mart 2017 12:34

Sanat tarihi mezunlarının ataması yapılmıyor

CHP'li Özgür Özel ve Ömer Fethi Gürer, ataması yapılmayan sanat tarihi mezunlarının sorunlarını Meclis'e taşıdı.

Paylaş

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ataması yapılmayan sanat tarihi mezunlarının sorunlarını Meclis’te düzenledikleri bir basın toplantısıyla paylaştılar. Özel “Son 20 bin öğretmen ataması içinde bir tek sanat tarihi öğretmeni yoktur” dedi. 

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Sanat Tarihi Mezunları Platformu ile Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, sanat tarihi öğretmenlerinin sorunlarını gündeme taşıdılar. CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel ülkenin yoğun gündemi içinde görülmeyen bazı sorunların da önemli olduğunu belirten Özel, Türkiye’nin sanat mirası açısından zengin bir ülke olduğunu ancak sanata gereken önemin verilmediğini söyledi. Ülke genelindeki sanat değerlerinin ön plana çıkması için bu alanda hizmet veren öğretmenlere de sahip çıkılması gerektiğini dile getiren Özel, bu konuda düzenleme yapılmasını istedi.  Özel “Son 20 bin öğretmen ataması içinde bir tek sanat tarihi öğretmeni yoktur. Bu bugünkü hükümetin sanata da sanatçıya da sanatın tarihinin okutulmasına, yeni yetişen kuşakların sanat konusundaki okur-yazarlıklarının artmasına, bu konudaki becerilerinin geliştirilmesine ihtiyaç duymadığı, bu konuyu köreltmek, unutturmak, yok etmek istediği ortadadır. Eğer böyle bir yaklaşım varsa bu çağ dışı yaklaşımının doğru olmadığını ortaya koymak lazım, böyle bir yaklaşım yoksa o zaman neden bin tane sanat tarihi öğretmeni mezun ediyoruz ve sadece birini atıyoruz?” dedi.

BU YIL HİÇ ATANMADILAR

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bugün sanat tarihi dersinin liselerde seçmeli olarak okutulduğunu söyledi. Sadece 140 öğretmen istihdam edildiğini ifade eden Gürer, her yıl sanat tarihi öğretmeni bin kişi mezun olurken bunlardan sadece birinin kadro sahibi olabildiğini kaydetti. Sanat tarihi mezunlarının atama yapılmaması nedeniyle ya işsiz kaldıklarını ya da başka alanlarda çalışmak zorunda olduklarını belirten Gürer, kontenjanların tekrar gözden geçirilmesi, mevcut sanat tarihi öğretmenlerinin de değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca öğretmen atamalarında mülakatın kaldırılması gerektiğine de vurgu yapan Gürer, sanat tarihçilerin farklı alanlarda değerlendirilmesinin olanaklı olduğunu, ülkede tarihi dokunun zenginliğinin yeterince gün ışığına çıkarılmadığını da ifade etti. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ukrayna'da maden patlamasında en az 11 işçi öldü

SONRAKİ HABER

Başbakan Yıldırım: Ya Türkiye, ya terör örgütleri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...