02 Mart 2017 11:18

Menbic'in batısında çatışmalar sürüyor

Menbic'in batısında 'Fırat Kalkanı' güçleri ile SDG arasındaki çatışmalar devam ederken, SDG'nin kaybettiği köyleri geri aldığı öne sürüldü.

Paylaş

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Menbic'in batısında bugün yaşanan çatışmalar sonucu Suriye Demokratik Güçleri'nin dün kaybettiği toprakları geri aldığını duyurdu.

TSK öncülüğündeki 'Fırat Kalkanı' güçleri, dün Tel Turin ve Kara'yı ele geçirmişti. Bugün yaşanan çatışmalarda 'Fırat Kalkanı'na mensup gruplardan 6 militanın öldürüldüğü öne sürüldü.

Sosyal medyada yayımlanan video ve fotoğraflarda 'Fırat Kalkanı' gruplarının kullandığı 2 TSK zırhlı aracının Suriye Demokratik Güçleri tarafından ele geçirildiği görüldü.

'Fırat Kalkanı' güçlerinin çok sayıda militanı, Menbic cephesine kaydırdığı belirtiliyor.

Suriye Demokratik Güçleri'ne bağlı Menbic Askeri Konseyi, bugün yaptığı açıklamada Rusya ile vardıkları anlaşma çerçevesinde Menbic'in batısındaki köyleri Suriye ordusuna devredeceğini duyurmuştu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise böyle bir anlaşmanın var olmadığını öne sürerek "YPG, Menbic'den çekilmezse vuracağız" demişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Lice ve Hazro'da 12 köyde sokağa çıkma yasağı

SONRAKİ HABER

Kum dökerken devrilen kamyonun sürücüsü yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...