02 Mart 2017 10:17

Farkındalık için sanat, sanat için farkındalık

Sarıyer Belediyesi ve İZEV Vakfı’nın ortak etkinliğinde, dünyanın en önemli 12 sanat eseri, 9 down sendromlu gencin yüzü ile yeniden hayat buldu.

Paylaş

Uluslararası bir görsel dille Leonardo Da Vinci’nin Monalisa’sın dan, Vermeer’in İnci Küpeli Kız tablosuna kadar toplamda 12 önemli eserdeki yüzlerin, dokuz down sendromlu gencin yüzü ile yeniden yorumlanmasıyla oluşturulan “Sanat ve Biz” adlı sergi İstinye Park Alışveriş Merkezi’nde, Sarıyer halkı ile buluştu.

‘ONLARIN IŞIĞIYLA YOLUMUZU DAHA İYİ BULURUZ’

Etkinlikte medya mensuplarının sorularını cevaplayan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, herkesin yaşamın bir parçası olduğunu belirterek “Önemli olan o parçaları bir arada buluşturmak. Ortak yaşam kurmalıyız. Bu işin en önemli tarafı bu. Birlik beraberliği bu şekilde buluruz. Havayı hep birlikte solumalıyız. Toplumun bu konuda daha fazla bilinçlenmesi gerekiyor. Engellisini saklamaya çalışan aileler var. Saklamayacaklar. Bizle beraber oluşmasını sağlayacak, yaşama katacaklar. Bu insanların çok istekleri de yok. 'Yaşamı bizim de kullanabileceğimiz şekilde kurgulayın' diyorlar. Park yaparken sadece engellilerin ya da engelsizlerin kullanacağı şekilde değil, herkesin kullanacağı şekilde yapılmasını istiyorlar. Biz de parkları, yolları bu şekilde yapıyoruz. Herkesin bir arada buluşması gerekiyor. Onlarda ışık daha fazla. Biz onlardan o ışığı alırsak, yolumuzu daha kolay buluruz. Bu hizmetler artarak devam edecek” açıklamasını yaptı.

Organizasyona ayrıca CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Sarıyer Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, sanatçılar Erol Evgin, Ferhat Göçer, Zuhal Topal, Ertuğrul Postoğlu, gazeteci Ömür Gedik ve Onkolog Dr. Yavuz Dizdar da katılarak kırmızı halıda genç yeteneklerle birlikte yürüdüler. (KÜLTÜR SERVİSİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Adana Kadın Platformu: Mücadele için daha fazla neden var

SONRAKİ HABER

Onur Özbizerdik'e 7.5 yıl hapis cezası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa