HDP İzmir'de 'Hayır' kampanyasını başlattı

HDP İzmir İl Örgütü, başkanlık referandumunda örgütleyeceği 'Hayır' kampanyasını halk buluşması ile başlattı.

02 Mart 2017 10:02
Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü, 16 Nisan'da gerçekleşecek olan başkanlık referandumunda örgütleyeceği "Hayır" kampanyasını başlatmak üzere halk buluşması düzenledi. Tepekule Kongre Merkezi'nde düzenlenen buluşmaya HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Ağrı Milletvekili Dirayet Taşdemir, İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ve Bitlis Milletvekili Mizgin Irgat'ın yanı sıra çeşitli siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile yüzlerce yurttaş katıldı. Salonun girişine 37 dilde "Hoşgeldiniz" ve "Hayır, umudu kazanalım" yazılı pankartlar asılırken, salona  "Hayır, barışı kazanalım", "Hayır, iş cinayetlerini durduralım", "Hayır, hepimiz kazanalım" ve Kürtçe, Türkçe ve Zazaca "Hayır adalettir, hayır vicdandır, hayır özgürlüktür" pankartları asıldı. İstanbul ve Diyarbakır'da yapılan etkinlikler ile canlı bağlantı kurulurken HDP'nin tutuklu Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüsekdağ'ın konuşmalarının bulunduğu sinevizyon gösterimi yapıldı.

'HAYIR DİYECEĞİZ ÇÜNKÜ GİDEN KARDEŞLERİMİZE BORCUMUZ VAR'

Sineviyon gösteriminin ardından söz alan HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya önder, ilk olarak Diyarbakır ve İstanbul'u selamladı. Önder, "Bu referandumda hayır oyu çıkmıştır. Halklar bunun kutlamasına başladı ama zalimlerin haberi yok. Halkın, Türkiye halklarının en net hayır cevabı tahakkuk etmiştir, bunun sesi ayın 16'sında onlara gidecek. O zamana kadar ayıktırmayın böyle devam etsinler" dedi.

HDP fikriyatını bu günlere getiren ve özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenleri anan Önder, "Bu topraklarda iki kişinin yan yana gezmesi, derin kuytularda derelerde şehrin bilinmeyen izbelerinde infaz edilme sebebiydi. HDP fikriyatı, HDP'ye oy vermek, barış değirmenine su taşımak en prestijli iş oldu. Biz o günlerden, o yokluktan bizi bu günlere taşıyan, bu uğurda canını veren bütün yoldaşlarımızı saygı ve derin bir borçluluk duygusu ile anıyoruz. Zulmün, zorun netice alamayacağını onlar hayatları ile öğrettiler. En başta bunun için hayır. Çünkü giden kardeşlerimize borcumuz var" şeklinde konuştu.

AKP'nin 14 yıllık iktidarı boyunca yaptıklarına dikkat çeken Önder, "Onlar evet için bir tane sebep sayıyorlar, bizim hayır için 31 milyon nedenimiz var. Bunun yanyana gelmesi bunu belki 40 milyona çıkaracak. 14 yıldır iktidardalar, çevirmedikleri entrika kalmadı. Allah bizi affetsin diyorlar. Allah'ın işi gücü yok sizin saçmalamalarınızı affedecek. Memlekette ne kaynak bıraktınız talan edilmedik? Hala hızdan şikayet ediyorlar. Bu halkın bir sınırı vardı. Onu öyle bir doldurdunuz taşırdınız ki size öyle bir hayır çekecek, sesi fizandan duyulacak. Bu halk bunu sizden esirgemeycek"  dedi. (İzmir/EVRENSEL)

 

İnteraktif Sayfa: Anayasa değişikliği paketinin madde madde ayrıntılı değerlendirmesi...

Reklam
ÖNCEKİ HABER

3 milyon 260 bin kişi 2015’te depresyon yaşadı

SONRAKİ HABER

Yarkadaş: Deniz Yücel’in tutuklanmasına kılıf aranıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...