02 Mart 2017 09:52

Erdoğan: Rakka operasyonunu ABD ve Rusya ile yapabiliriz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan dönüşü konuştu: Moskova’dan talep gelirse Rakka operasyonunu ABD ve Rusya ile yapabiliriz

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Pakistan dönüşü uçağındaki gazetecilere "Moskova’dan talep gelirse Rakka operasyonunu ABD ve Rusya ile yapabiliriz" dediği belirtildi.

Erdoğan'ın konu hakkında açıklaması şöyle: "El Bab'tan sonraki sürecimiz Mümbiç(Menbic) istikametinde olacak. Fakat ABD başta olmak üzere koalisyon güçleriyle eğer müşterek adımlar atabilirsek Rakka sürecini beraber yürütmenin gayreti içindeyiz. Bu arada Rusya Federasyonu'ndan da "DEAŞ'a karşı mücadeleyi beraber sürdürebiliriz" biçiminde talepler gelmesi halinde, bu mücadeleyi hep birlikte sürdürmemiz söz konusu olabilir. Mart ayında Rusya ziyaretimiz olacak. Bütün bu konuları orada etraflıca ele alma fırsatımız olacak. Şu anda El Bab'daki çalışmalarımı ÖSO ile birlikte yürütmekteyiz. Şu an gelinen nokta bu."

Erdoğan'ın ABD'nin bölgedeki tutumuna dair konuşması ise şöyle:

"Yeni yönetimin Mümbiç(Menbic) ve Rakka ile ilgili netleşmiş bir kararı var diyemem. Fakat Genelkurmay Başkanları biliyorsunuz Türkiye'ye geldi. Görüşmeleri oldu. Atılabilecek müşterek adımın ne olacağı noktasında. CIA Koordinatörü biliyorsunuz geldi. Onunla bazı görüşmeleri ben ve MİT müsteşarımız etraflıca yaptılar. Onunla bir aşama bu sürecin bir ön adımı diyebileceğimiz adımlar atıldı. Onlar da sanırım CIA'de değerlendirmesini yapıyorlar. Bize göre SDG bu işin içinde olmamalı. Terör örgütünün silahlı ve siyasi ayağını teşkil eden böyle bir yapıyı bizim yanımızda görmemiz asla mümkün değildir. Olamaz…. Baştan beri söylediğimiz bir şey vardı. Bunların Mümbiç'i boşaltmaları lazım. Zira, oranın bunlarla bir ilgisi yoktur. Mümbiç Araplarındır. Hakeza Rakka tamamıyla Araplarındır. Orada 2500 civarında DEAŞ'lı olduğu bize gelen bilgiler arasında. Bütün bu mücadeleyi ÖSO, Türkiye ve koalisyon güçleri hep birlikte destek vermemiz halinde bu iş çözülür dedik. Temennimiz odur ki dayanışma içinde oluruz." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

CHP’li Yarkadaş, TRT’deki kadrolaşmaya dikkat çekti

SONRAKİ HABER

Çavuşoğlu: YPG Menbic'den çekilmezse vururuz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa