02 Mart 2017 08:53

'Osmanlı hepinizi kılıçtan geçirecek' sözü meclis gündeminde

İETT otobüsündeki bir yolcunun 'Nisan'a kadar lan sizin sonunuz. Osmanlı gelecek, hepinizi kılıçtan geçirecek' sözleri meclise taşındı.

Paylaş

İstanbul'da bir İETT otobüsünde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hayranı olduğunu söyleyen bir kişi, tartıştığı şahsı “Çapulcu. Erdoğan’a benim canım feda, çapulcu. Aleviliğin A’sını bilmiyorsunuz. Ben Aleviyim. Araştır ben Aleviyim. Nisan’a kadar lan sizin sonunuz. Osmanlı gelecek hepinizi kılıçtan geçirecek” sözleriyle tehdit etti.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, bu tehdit içeren sözleri meclis gündemine taşıdı. Konu ile ilgili Başbakan Binali Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne soru önergesi veren Tanrıkulu, "Vatandaşları tehdit eden bu kişi kimdir?" diye sordu.

'HAYIR DİYENLERE BASKI YAPILMASININ ETKİSİ VAR MI?' 

Sezgin Tanrıkulu'nun Meclis'e sunduğu önerge şu şekilde:

16 Nisan Anayasa Referandumu öncesinde İstanbul'da İETT Otobüsü içinde bir kişinin  otobüstekilerle tartışarak kendisine yanıt veren bir kişiye saldırmaya çalıştığı ve otobüsten indirilirken "Nisan'a kadar lan sizin sonunuz. Osmanlı gelecek hepinizi kılıçtan geçirecek" ifadelerini kullandığı haberleri basına yansımıştır. 

Bu bağlamda; 
1- Anayasa Referandumu öncesinde otobüstekilerle tartışarak "Nisan'a kadar lan sizin sonunuz. Osmanlı gelecek hepinizi Kılıçtan geçirecek" ifadeleri ile vatandaşları tehdit eden bu kişi kimdir?
2- Bu kişi ile ilgili ne tür işlem yapılmıştır? İşlem yapılmadıysa gerekçesi nedir?
3- Otobüse binerken ve otobüsten indirildiği yerde çevredeki mobese kayıtları incelenerek kimliği tespit edilmiş midir ya edilecek midir?
4- Anayasa Referandumu sonrası kendisi ile aynı görüşte olmayanları "kılıçtan geçirmek" sözleri ile tehdit eden kişinin kimliğinin tespiti halinde ne tür işlemler yapılacaktır?
5- Bu tür olaylarda, Anayasa Referandumu öncesinde "Hayır" kampanyasına destek veren kişilerin çeşitli gerekçelerle gözaltına alınıp tutuklanmasının etkili olduğu iddiası doğru mudur?
6- İddia doğru ise, AKP Hükümeti tarafından muhalif görülen vatandaşlarımızın toplumda "hedef" gösterilmesinin son bulması amacıyla yapılan bir çalışma var mıdır? kamuoyuna tarafınızdan açıklama yapılacak mıdır? 
7- Anayasa Referandumu öncesinde "Hayır" kampanyasına destek verdiği gerekçesiyle toplam kaç kişi tehdit, baskı, taciz vb. durumlara maruz kaldığı gerekçesiyle yetkili mercilere  şikâyette bulunmuştur? Yapılan şikâyetler ile ilgili olarak ne tür işlemler yapılmıştır?
8- Şikâyetler sonucu kaç kişi gözaltına alınmıştır? Kaç kişi tutuklanmıştır?

(HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

İspanya'da Franco'nun mezarının taşınması talebi reddedildi

SONRAKİ HABER

Menbic'de 'SDG-Rusya anlaşması' iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...