02 Mart 2017 06:04

ABD Adalet Bakanı'na 'Yemin altında Rusya yalanı' suçlaması

Trump yönetiminin Adalet Bakanı Jeff Sessions'ın, beyanlarının aksine Rusya'nın ABD Büyükelçisi ile görüştüğü iddia edildi.

Paylaş

ABD'de Donald Trump yönetiminin Adalet Bakanı Jeff Sessions'ın Trump'ın kampanyası sırasında Rusya'nın ABD Büyükelçisi Sergei Kislyak ile iki defa görüştüğü öne sürüldü.

Trump'ın kampanyası sırasında senatör olan Sessions, adalet bakanı olarak atanmasının onaylanması için Senato'da yapılan oturum sırasında Rusya ile irtibatı hakkında soruya maruz kalmıştı.

Ancak Sessions, bu soruya hiçbir Rus yetkiliyle irtibat kurmadığını söyleyerek yanıt vermişti.

Washington Post'un haberine göre Sessions, Temmuz ve Eylül ayında Kislyak'la görüştü.

DEMOKRATLAR: İSTİFA ETMELİ

BBC'nin haberine göre Temsilciler Meclisi'nin Demokrat lideri Nancy Pelosi, 'yemin altındayken yalan söyleyen' Sessions'ın istifa etmesi talebinde bulundu.

Sessions'ın denetimi altında olan FBI'ın (Amerikan Federal Soruşturma Bürosu) da Rusya'nın ABD seçimlerine müdahale iddiaları hakkında bir soruşturma yürütmesi, Sessions'a soruşturmayı bırakması konusunda taleplerin gelmesine yol açıyor.

FLYNN GÖREVİNDEN AYRILMIŞTI

Trump'ın ulusal güvenlik danışmanı olarak atadığı Michael Flynn'in ise Rusya'nın ABD Büyükelçisi Sergei Kislyak ile yaptırımlar konusunda görüştüğü ortaya çıkmıştı.

Bu görüşmeler hakkında Beyaz Saray'a dürüst davranmamakla suçlanan Flynn, görevinden ayrılmıştı.

TRUMP HABERDAR MIYDI?

Beyaz Saray ve Rusya iddiaları reddederken Senato istihbarat komitesi de iddiaları araştıran bir soruşturma yürütüyor.

CIA (ABD Merkezi Haber Alma Teşkilatı) ve diğer istihbarat servisleri, Rusya'nın Trump'ın seçilmesi ve rakibi Hillary Clinton'ın gücünün azalması için ABD seçimlerine müdahale konusunda büyük çaba harcadığını öne sürüyor.

Trump ve ekibinin bundan ne kadar haberdar olduğu tartışılırken Trump, ekibinin kampanyası sırasında Rus yetkililer ile bağlantıda olduğu iddialarını reddediyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Twitter'dan 'taciz içeren içerikleri' azaltacak güncelleme

SONRAKİ HABER

Olimpik sporcu: Güvenlik sebebiyle Kayseri'ye gitmeyeceğim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...