02 Mart 2017 00:30

İhraç edilen sendikacılara emekçiler sahip çıktı

KESK'in devam eden şube genel kurullarında emekçiler ihraç edilen sendika yöneticilerini yeniden seçerek sahiplendi.

Paylaş

Birkan BULUT
Ankara

KESK’e bağlı sendikaların şube genel kurulları tamamlanmak üzere. Sendika yöneticilerini hedef alan ihraç ve açığa almalara rağmen genel kurullara ilgi yoğun. Emekçiler, ihraç edilen sendika yöneticilerini yeniden yönetime seçerek desteğini gösteriyor. Yeniden BES Ankara 1 No’lu Şube yönetimine seçilen İsmet Meydan, emekçilerin verdikleri destekle “Arkadaşlarımızın sendikada görev alıp almayacağına da biz karar veririz” mesajı verdiklerini söyledi. BES Ankara 2 No’lu Şube yönetimine seçilen Mevlüt Çakmak da, hukuksuz ihraçlara karşı mücadelelerinin süreceğini ve mutlaka işe geri döneceklerini söyledi. 

Genel başkan ve şube başkanlarının da arasında bulunduğu çok sayıda kişinin ihraç edildiği Büro Emekçileri Sendikası (BES), Ankara Şubeleri yönetimlerini belirledi. Şube yönetimlerinde görevlendirme henüz yapılmasa da şube başkanlarının değişmemesi bekleniyor. Ankara 1 No’lu Şube Başkanı İsmet Meydan ile BES Ankara 2 No’lu Şube Başkanı Mevlüt Çakmak’ın yeniden şube başkanı olacağı belirtiliyor. Meydan ve Çakmak da KHK ile görevlerinden ihraç edilmişlerdi. 

‘GERİ DÖNECEĞİZ'

BES Ankara 2 No’lu Şube yönetimine seçilen Mevlüt Çakmak, OHAL KHK’leri ile savunmaları dahi alınmadan, haksız, hukuksuz bir şekilde ihraç edildiklerini söyledi. Ancak ihraç edilmelerinin kamu emekçisi olmadıkları anlamına gelmediğini dile getiren Çakmak, kamu emekçilerinin kendi yönetmelikleri ve hukukları ile iradelerine sahip çıktığını ifade etti. 

BES Ankara 1 No’lu Şube yönetimine seçilen İsmet Meydan ise, devletin kamu emekçilerini sadece işyerlerinden değil, sendikalarından da tasfiye etmeye çalıştığına dikkat çekti. Mücadeleci sendikalara geri adım attırılmak istendiğini kaydeden Meydan, “Ancak bizler ihraç edilmemize rağmen arkadaşlarımız iradelerine sahip çıktılar. ‘Senin değil, bizim hukukumuza göre davranırız. Arkadaşlarımızın sendikada görev alıp almayacağına da biz karar veririz’ dediler” ifadelerini kullandı. 

SES Ankara Şube Genel Kurulunda da yönetim seçilmesine rağmen henüz görev dağılımı yapılmadı. Mevcut Şube Eş Başkanları Rona Temelli ve Hüsnü Yıldırım’ın görevlerine devam etmesi bekleniyor. Tüm Bel Sen’de tamamlanan şube genel kurullarında ise Ankara 1 No’lu Şube Başkanı EGO Çalışanı Hülya Kılıç, Ankara 2 No’lu Şube Başkanı olarak da Çankaya Belediyesi Çalışanı Devrim Kahraman seçildi. Eğitim Sen Ankara Şubeleri de bu hafta genel kurullarını toplayacak.

ÖNCEKİ HABER

Piyanist Dengin Ceyhan: Kavuştuk birbirimize 

SONRAKİ HABER

Arçelik’te 100’e yakın işçi işten atıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...