01 Mart 2017 16:53

Katil ağabey her yerde aranıyor

Danıştay saldırısından ve Cumhuriyet'e el bombası atılmasından da yargılanmış olan kardeş katili Erhan Timuroğlu hâlâ yakalanamadı.

Paylaş

İstanbul Ataşehir'de 24 yaşındaki kız kardeşi Ceylan Timuroğlu'nu tabancayla vurarak öldüren ağabey Erhan Timuroğlu'nu yakalamak için operasyonlar sürüyor. Polisin baskın yaptığı çok sayıda adreste şu ana kadar aranan şüpheli bulunamadı. Şüpheliyi bulmak için  yanında saklanabileceği arkadaşları tespit edilmeye çalışılıyor. 

Ataşehir'de iki gün önce meydana gelen olayda Erhan Timuroğlu, özel bir bankada çalışan kız kardeşi Ceylan Timuroğlu'nu uykusundan uyandırıp öldürmüştü. Ağabey Erhan Timuroğlu daha sonra olay yerinden yaya olarak kaçmıştı. 1 yıl önce özel bir bankada çalışmaya başladığı öğrenilen Ceylan Timuroğlu'nun birlikte yaşadığı anne ve babası, ağabeyin "büyük bir hışımla" eve girdiğini,  "Sen ne yapmaya çalışıyorsun" diye bağırarak Ceylan'ı uyandırıp tabancayla vurduğunu anlatmıştı.

DANIŞTAŞ VE CUMHURİYET GAZETESİ SALDIRILARININ FAİLLERİNDEN

Polis tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada kaçan ağabey Erhan Timuroğlu'nun 2006 yılı Mayıs ayında Danıştay saldırısı ile Cumhuriyet Gazetesi'ne el bomba atılma olaylarının faili olarak yargılandığı belirlenmişti.

ARKADAŞIYLA SİNEMAYA GİTTİĞİ İÇİN ÖLDÜRMÜŞ

Olayla ilgili başlatılan soruşturmada, Erhan Timurgoğlu'nun kız kardeşini kendisinin de tanıdığı bir kişiyle sinemaya gittiği için tartışıp vurduğu öğrenildi. Görgü tanıklarının ifadesine göre Erhan Timuroğlu olay sırasında alkollüydü. Timuroğlu'nun kardeşine daha önce de baskı yaptığı ve şiddet uyguladığı öğrenildi.

  • Ağabeyi tarafından öldürülen Ceylan Timuroğlu

ETRAFINDAKİ ÇEMBER DARALTILIYOR

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından sürdürülen operasyonda şüpheliyi yakalamak için çember daraltılıyor. Timuroğlu'nun yakalanması için özel bir ekip kuruldu. Yaya olarak evden çıktıktan sonra nasıl kaçtığının tespit edilmesi için bölgedeki tüm güvenlik kameraları inceleme altına alındı. Timuroğlu'nun yanında saklanabileceği arkadaşlarının evleri tespit edilerek ardı ardına baskınlar yapılıyor. Şu ana kadar polis tarafından 13 adrese baskın yapıldığı ancak şüphelinin izine rastlanmadığı öğrenildi. Öte yandan Erhan Timuroğlu'nun olaydan sonra cep telefonunu da kapattığı tespit edildi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Sis uçuşlarda gecikmelere neden oldu

SONRAKİ HABER

Hayır bildirisi dağıtan üniversitelilere saldırı: 8 gözaltı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...