17 Haziran 2012 10:57

Katliama tepki

EMEP: HESAP VERİNURFA Cezaevinde yaşananları ‘katliam’ olarak nitelendiren Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan, Türkiye’deki cezaevlerinin içinde bulunduğu kötü koşulların bugüne kadar medya ve çeşitli kurumlar aracılığıyla defalarca gündeme getirildiğini ancak hiçbir önlem alınmadığını

Katliama tepki
Paylaş

URFA Cezaevinde yaşananları ‘katliam’ olarak nitelendiren Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan, Türkiye’deki cezaevlerinin içinde bulunduğu kötü koşulların bugüne kadar medya ve çeşitli kurumlar aracılığıyla defalarca gündeme getirildiğini ancak hiçbir önlem alınmadığını söyledi. Adalet Bakanı ve Başbakan’ın büyük cezaevleri, büyük ve modern adliye binaları yapmakla övündüğünü hatırlatan Gürkan, “Suçu üreten, toplumsal muhalefet kesimlerini cezaevlerine doldurarak, cezaevlerinin dolup taşmasına neden olan bu sistemde cezaevlerindekilerin hangi koşullarda yaşadıkları, bu katliamla bir kez daha ortaya çıkmıştır. Cezaevindeki 13 insanın can vermiş olması kabul edilemez. Adalet Bakanı derhal istifa etmelidir.Ölümleri engelleyemeyen cezaevi iradesi de görevden alınarak, derhal yargılanmalı ve 13 canın hesabı sorulmalıdır” şeklinde konuştu.

BDP: AÇIK BİR VAHŞET

BDP Genel Merkezi tarafından yapılan  açıklamada olayın açık bir vahşet olduğuna işaret edilerek, “Bu olay, uzun tutukluluk, tecrit ve sağlık sorunları başta olmak üzere yaşanan insanlık dışı ağır sorunlar nedeniyle adeta patlama noktasına gelen cezaevleri gerçeğini bir kez daha gündeme taşımış bulunmaktadır. Hükümet yeni can kayıpları yaşanmadan cezaevlerini gündemine almalı. Urfa’da gerçekleşen bu vahşet bütün boyutlarıyla araştırılıp aydınlatılmalı sorumlular biran önce açığa çıkarılmalıdır. Acılı ailelere başsağlığı diliyoruz. BDP olarak bu olayın takipçisi olacağımızı belirtiyoruz” denildi. (ANKARA)

'HÜKÜMET SORUMLULUKTAN KAÇAMAZ'

ÖZGÜRLÜK ve Dayanışma Partisi Genel Merkezi tarafından yapılan açıklamada AKP’nin ‘adli koğuşta çıkan kavganın sonucunda koğuşu ateşe verdiler’ açıklamalarıyla, mahkûmları suçlu ilan ederek, kendi suçunu örtmeye çalıştığı ifade edildi. Cezaevinde kapasitenin çok üstünde mahkum bulundurulduğunun defalarca raporlara yansıdığı belirtilen açıklamada Başta Adalet Bakanı Sadullah Ergin olmak üzere tüm sorumluların istifa etmesi gerektiği belirtildi. Cezaevlerinde insani yaşam koşullarının sağlanması için gerekli düzenlemelerin bağımsız heyetlerin denetiminde derhal gerçekleştirilmesi gerektiği vurgulanan açıklamada, “Sorumlu AKP hükümeti” denildi.

DTK Eş Başkanı Aysel Tuğluk da konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Bu sıradan bir olay değil, bir katliamdır. Sorumlusu da AKP’dir. Başka ülkede olsa hükümetler istifa ederdi” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Koşullar insanlık dışı

SONRAKİ HABER

Tutuklu vekil Ayhan: Koşullara isyan ettiler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa