01 Mart 2017 13:05

Başbakan Yıldırım’a Figen Yüksekdağ sorusu

HDP Şırnak Milletvekili Aycan İrmez, Yüksekdağ’ın milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin Yıldırım’ın cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi.

Paylaş

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) tutuklu bulunan Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin HDP Şırnak Milletvekili Aycan İrmez, Başbakan Binali Yıldırım’ın cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi. 

Kararın ne hukuk ilkeleri ne de kamu vicdanı ile bağdaşmadığı ifade edilen önergede, “Yüksekdağ’a bu cezayı veren mahkeme heyetinin tamamının ve savcının 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ihraç edildikleri ve üyelerden 2 kişi ile beraber dava savcısının yine aynı soruşturma kapsamında tutuklu olduğu gerçeği göz önüne alındığında bu suçlamanın hükümsüz olması gerektiği ortadadır” denildi. 

İrmez’in Başbakan Yıldırım’ın cevaplamasını istediği sorular arasında şunlar var: 

- HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın vekilliğinin düşürülmesinin asıl gerekçesi nedir?
- 24. dönemde parlamenterlik yapan Sayın Kemal Aktaş, Sebahat Tuncel, Engin Alan gibi vekillerin de cezası onandığı halde TBMM’de okunmadığı için vekillikleri düşmemiştir. TBMM’nin böyle bir içtihadı olduğu halde Yüksekdağ’ın tezkeresinin okunmasının amacı nedir? 
- Yüksekdağ’a bu cezayı veren mahkeme heyetinin tamamının ve savcının 15 Temmuz darbe girişimi dolayısıyla ihraç edildikleri ve üyelerden 2 kişi ile beraber dava savcısının yine aynı soruşturma kapsamında tutuklu olduğu bilginiz dahilinde midir?” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Çelik-İş, Dytech işçilerini yarı yolda bıraktı

SONRAKİ HABER

Alanya’da katledilen kediler için dilekçe verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...