01 Mart 2017 12:55

Çelik-İş, Dytech işçilerini yarı yolda bıraktı

Türk Metal'den istifa ederek Çelik-İş'e geçen Dytech işçileri, 'yarı yolda bırakıldıklarını' belirterek sendikadan istifa kararı aldı.

Paylaş

Metal direnişi sırasında kendilerini hep yarı yolda bıraktığını söyledikleri Türk Metal’den istifa ederek Çelik-İş sendikasına üye olan Dytech işçilerini, bu kez de Çelik-İş yarı yolda bıraktı. Yetki sorununun yaşandığı fabrikada Çelik-İş ile patron arasındaki görüşmeler “iyi niyet çerçevesinde” yürütülürken, bugün yapılan son görüşmede Çelik-İş yöneticileri işçilere sormadan “Sendika olarak Dytech’ten çekiliyoruz” dedi.

Bu tutum üzerine işçilerin seçtiği temsilciler görüşme masasından çekilirken, işçiler tepki olarak iş bıraktı. 16-00-24.00 vardiyası işçileri fabrikaya girmeyerek patron temsilcilerinden açıklama yapmalarını istedi. Burada işçilere seslenen fabrika genel müdürü, bu durumun kendileriyle ilgisi olmadığını söyledi. Genel Müdür işçiler, sendikacıların “Biz sendika olarak Dytech’ten çekiliyoruz” dediğini aktardı.

Genel müdürün açıklamalarının ardından işçiler fabrikaya toplu olarak girdi. Çelik-İş sendikasından istifa etme kararı alan işçiler, genel müdürden bundan sonra sadece işçilerce seçilen temsilcilerin muhatap alınmasını istedi.

Yaşanan gelişmelere “Bu kez de Çelik-İş Dytech işçilerini sattı” diye tepki gösteren işçiler, bundan sonra nasıl bir mücadele izleyeceklerine kendi içlerinde yapacakları değerlendirmenin ardından karar vereceklerini duyurdu. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Asbest tehlikesine yargı ‘dur’ dedi

SONRAKİ HABER

Başbakan Yıldırım’a Figen Yüksekdağ sorusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa