01 Mart 2017 12:57

ORÇEV: Hayır çünkü madde 80 süreklileşir

Ordu Çevre Derneği yaptığı açıklamada, anayasada yapılacak değişiklik yaşam alanlarına saldırıları artıracaktır, diyerek 'Hayır' çağrısı yaptı.

Paylaş

Ordu Çevre Derneği (ORÇEV) referanduma ilişkin bir basın açıklaması yaparak yapılacak değişiklik yaşam alanlarına saldırıları artıracağını söyleyerek 'Hayır' çağrısı yaptı.

ORÇEV Başkanı Gül Ersan özetle şunları söyledi:  Referandumla başkanlık gelirse; tek bir kişi, tüm Türkiye’nin temsil edildiği koca meclisten üstün olacak, doğaya ve kente darbe getiren madde 80 gibi yasalar çıkarabilecek, birçok denetim mekanizmasından muaf olacak. Referandumla başkanlık gelirse, bu tek kişi, ‘Ormanı kes!’ dediğinde ciğerlerimiz sökülecek, ‘Kıyılar benim!’ dediğinde deniz kaybolacak, tarihi ve kültürel yapılar daha da hızla yok edilecek, rantın otelleri yükselecek, parklar kapanacak ve bu kişi istediği her yere nükleer santral yaptırabilecek.

MADDE 80 NEYDİ?

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonundan  geçirilen 80 madde şu demek Mevcut pek çok mevzuatla işletilen idari prosedürler ve bunların sonucu olarak tesis edilen idari işlemler ortadan kaldırılıyor. Ekoloji örgütleri bu yasa maddesinin şirketlere, doğayı istedikleri gibi kullanabilecekleri , çevreyi hiçbir denetime tabii olmadan kirletebileceklerine dair olanak sağladığını duyurmuştu. (Ordu/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Binali Yıldırım: Mustafa Kemal de Amasya’dan başlamıştı

SONRAKİ HABER

Asbest tehlikesine yargı ‘dur’ dedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...