01 Mart 2017 12:30

Didim’de kadınlar 'Hayır' diyerek bir araya gelecek

Aydın Didim’de Kadın Platformu, 8 Mart çerçevesinde düzenlenecek etkinliklere ilişkin açıklama yaptı.

Paylaş

Adnan GÜRKAN
Aydın

Aydın Didim’de 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde 4 farklı etkinlik düzenlenecek. Kent Meydanında Didim Kadın Platformunun gerçekleştireceği basın açıklaması ile başlayacak olan etkinlikler, Akbük Mahallesi’nde açılış ve söyleşilerle devam edecek, Didim Cemevi’nde akşam düzenlenecek panel ve tiyatro gösterisiyle sona erecek.

Çeşitli siyasi parti ve demokratik kitle örgütlerinden kadınların bir araya gelerek oluşturduğu Didim Kadın Platformu, kadınların ve ülkenin geleceğini tek bir adama teslim eden anayasaya ‘hayır’ diyeceklerini belirterek 8 Mart çalışmalarına başladıklarını açıkladı.

Evrensel’e açıklamalarda bulunan platform üyesi kadınlar, referanduma sunulan anayasada yapılacak değişikliğin en fazla kadınlara zarar vereceğini belirterek, kadınların neden ‘hayır’ demeleri gerektiğini mahalle mahalle, ev ev gezerek anlatacaklarını söyledi.

CHP Didim Kadın Kolları Başkanı Figen Çakmakgil, 8 Mart için kadınları bilgilendirmek ve etkinliklere katılmalarını sağlamak için çalışmalara başladıklarını belirterek “Hayır demek için birleşerek 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde yürüyoruz” dedi.

‘HAYIR’LA SOKAKTAYIZ!

Akbük Mahallesi’ndeki 8 Mart etkinliği ise, Akbük Anayasa Platformu bileşenleri tarafından Körfez Restorant bahçesinde düzenlenecek. Kadınlar adına Evrensel’e konuşan Ayşıl Haksal, içinden geçilen sürecin 8 Mart’ın önemini artırdığını söyleyerek “Hayır’la sokaktayız” dedi. Haksal, 8 Mart’ın emekçi karakterine dikkat çekerek, hiçbir siyasi parti ayrımı gütmeden tüm kadınlar olarak bir araya gelmeyi hedeflediklerini belirtti. Haksal, referandumda ‘evet’ ya da ‘hayır’ diyecek tüm kadınları talepleriyle 8 Mart’ta birlikte olmaya çağırdı.

ÖNCEKİ HABER

Batman’da 50 kurum ‘Hayır’ diyeceğini açıkladı

SONRAKİ HABER

Chocolate slim nedir?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...