01 Mart 2017 12:25

KESK üyeleri: İşimizi geri istiyoruz, alacağız

İşlerinden ihraç edilen KESK üyelerinin, Kadıköy Altıyol'da başlatıkları oturma eylemi devam ediyor

Paylaş

İstanbul Kadıköy’de, ihraçlara karşı geçtiğimiz hafta Pazartesi günü oturma eylemi başlatan KESK üyeleri, yine Altıyol’da buluştu. Bugün yapılan eylemde Mehmet Fatih Traş, Yard. Doç. DR. Mustafa Sadık Aktaş ve Bülent Uçar fotoğraflarını taşıyan KESK üyeleri 'KHK'lar can alıyor, unutmayacağız' dedi.

“İşimizi geri istiyoruz. Alacağız” pankartı açan emekçiler, “Direne direne kazanacağız” ve “Zafer direnen emekçilerin olacak!”, “İşimizi geri istiyoruz”  sloganları attı. İhraç edilen emekçilerin tamamı işlerine geri dönene kadar direnişe devam edileceği belirtildi.  KESK üyeleri adına Eğitim Sen 2 Nolu Şube Başkanı Turgut Yokuş açıklama yaptı.

Yokuş, “Bizler 7 Şubat gecesi çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname(KHK)  ile  işlerinden atılan, işlerinden edilen KESK’li kamu emekçileriyiz. Bizler  parasız sağlık, parasız eğitim, parasız kamu hizmeti istediğimiz işlerimizden atıldık. Çocuk istismarına, tacize ve tecavüze  hayır dedik. Kamu emekçilerinin ekonomik, demokratik ve özlük haklarını fiili meşru  mücadele anlayışıyla savunduk. Hizmet ürettiğimiz siz halkımız için eşitlik, adalet ve özgürlük istedik. Bizleri işimizle, aşımızla terbiye etmeye çalışanlara inat sokaklarda olcağız, mücadele etmeye devam edeceğiz. İşimizi geri alıncaya kadar ve onlara asla biat etmeyeceğiz” diye konuştu.

Eyleme çevredeki vatandaşlar tarafından da destek geldi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Tutuklu vekillerin başvurularını AİHM ele alacak’

SONRAKİ HABER

Doğanlı'da abluka 8. gününde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...