17 Haziran 2012 10:13

Kadınlarla değil Uludere ile uğraşın

İSTANBUL Bahçelievler’e Halkların Demorkratik Kongresi’nden kadınlar, Şirinevler Meydanında basın açıklaması yaparak “kürtaj ve sezaryeni suç, kürtaj yapan kadını katil ilan” konuşamaları nedeniyle Başbakan Erdoğan’ı protesto ettiler.“Kürtaj değil, Uludere katliamdır” sloganları atan HDK’l

Kadınlarla değil Uludere ile uğraşın
Paylaş

“Kürtaj değil, Uludere katliamdır” sloganları atan HDK’lı Kadınlar adına basın açıklamasını okuyan Fatma Tuğcu, “Başbakanın kadınlara emir vermeye hakkı yoktur. Başbakan, kadına karşı her türlü şiddeti; kadın cinayetlerini, kadınlara yönelik her türlü ayırımcılığı önleme görevi varken, tersine bu ayırımcılık ve şiddetin büyümesine hizmet etmekte, doğrudan kendisi kadınlara karşı şiddet uygulamaktadır. Sezaryen ve kürtajı suçlayan konuşma Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in karşısında yapılırken, kadın bakan, erkek başbakan karşısında en küçük tepki göstermemiştir” dedi.

Daha baştan Bakanlığın adından “Kadın” sözcüğünü kaldırmakla işe başlayan AKP Hükümetinin, kadını aileye, devlete ve erkeğe itaat etmeye zorladığına dikkat çeken Tuğcu, “AKP, on yıllardır Kürt sorununu bastırmak için ülke içinde savaş politikası sürdürüyor. Bunun bir parçası olan Uludere’de katlettiği 34 can için çıkarılan bütün sesleri bastırmak ve katliamı perdeleyip gündemi değiştirmek için pervasızca kadınlara, kadınların kendi bedenleri üzerindeki haklara saldırıyor. Başbakan bizim bedenimizle ilgileneceğine Uludere’nin hesabını vermelidir” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Adalet Bakanı'nın mazereti: sıkışıklık tadilat yüzünden

SONRAKİ HABER

Samsun Eğitim Sen’in acı günü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...