01 Mart 2017 11:36

HDP’li kadın vekiller 8 Mart’ta çalışmayacak

HDP'li kadın milletvekilleri, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde Mecliste çalışmayacaklarını açıkladı.

Paylaş

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde HDP’li kadın vekiller mecliste çalışmayacak, 8 Mart’ta sokağa çıkacak kadınlarla birlikte eylemde olacaklar.

HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu yaptığı açıklamada dünya kadınlarının önceki yıllardan çok daha büyük bir hareketlilik içinde olduğunu ve bu 8 Mart’ta erkek şiddetine karşı, kürtaj hakkı, üreme hakları için yapılan gösterilere ve Amerika’da Trump’ın politikalarına karşı sokakları dolduran kadınların eylemlerine dikkat çekerek şunları söyledi:
“Dünyanın farklı ülkelerinden kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde eş zamanlı olarak 24 saat boyunca greve gidecekler. O gün kadınlar işe gitmeyecek, temizlik, alışveriş yapmayacak. Güne destek vermek için siyah ve mor renkli elbiseler giyecekler.
 Bizler de kadın milletvekilleri olarak ilk defa bir ülkenin Parlamentosundan bu sesi yükseltiyoruz. 8 Mart’ta tüm kadın milletvekillerimiz farklı illerde kadınlarla olacaklar, Meclis’teki çalışmalarını durduracaklar.”

KHK’ler ile kadınların yıllarca emekle kurdukları dernekleri kapatıldığına, belediyelerin kadın birimleri, sığınakları kapatıldığına, kadınların yaşadığı şiddetin halı altına süpürüldüğüne dikkat çeken Kerestecioğlu; “Kadınlar için merkezler yerine, Boşanma Komisyonları, Aile Danışma Merkezleri kuruldu. Bu ülkede, göçmen kadınlara yönelik her türlü tacizin, tecavüzün, sömürünü ‘doğal’ görüldü.Kadınlar yıllarca emekle edindikleri mesleklerinden KHK’lerle ihraç edildi, kadın akademisyenler, kadın çalışmalarında önemli akademik isimler üniversitelerden atıldı. Tüm bunlara, sınır ötesi operasyonlarla ve iç savaş tehditleriyle yükselen şiddete karşı barış için ve eşit ve güzel bir gelecek için kadınlar bir araya geldiler.” dedi.  “Tarihin seyrini defalarca kez değiştirmiş kadınlar, bir arada Türkiye’nin seyrini de barışa ve adalete çevirmeyi başaracaklar” diye konuşan Kerestecioğlu “8 Mart’ta Parlamentoya paydos! Dünyanın bir kriz içinde olduğunu biliyoruz, ama bu krizin mağdurları olmayı reddediyoruz. ” diyerek kadınların eylemlerinde onlarla birlikte sokakta olacaklarını ifade etti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Çay üreticilerinden bakanlığa tepki

SONRAKİ HABER

Hasan Cemal'e 'Cumhurbaşkanına hakaret' cezası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...