01 Mart 2017 11:21

Asbest iddiası yargıya taşındı: Yıkımı durdurun!

ATO ve Mimarlar Odası Ankara Şubesi asbest yaydığı iddia edilen havagazı fabrikasındaki yıkımın durdurulması için mahkemeye başvurdu.

Paylaş

Ankara’da tarihi hava gazı fabrikasının usule uygun yıkılmadığı için çevreye asbest yayıldığı iddiası yargıya taşındı. Meslek odaları tarafından yabancı bir özel firmaya yaptırılan ve fabrika çevresinde yüzde 40 oranında amfibol tespit edildiğini gösteren rapor Ankara Bölge İdare Mahkemesine sunuldu.

Ankara Tabip Odası ve Mimarlar Odası Ankara Şubesi daha ağır sonuçlara neden olmaması için yıkım işleminin durdurulmasını talep etti.

Meslek odaları hazırlanan raporu, yıkım işleminin hem çevre sağlığı, hem de yıkımda yer alan işçilerin sağlığı açısından hiçbir önlem alınmadan yapıldığını gösteren görselleri mahkemeye sundu. Mahkeme önünde açıklama yapan oda yöneticileri, yıkımın çevre ve halk sağlığı açısından daha büyük sorunlara yol açmaması için derhal durdurulmasını talep etti.

HEKİMLER KANSER UYARISI YAPMIŞTI

Ankara Tabip Odası da önceki gün meslek odalarıyla birlikte yaptığı açıklamada, asbeste karşı gerekli önlemler almadan gerçekleştirildiği için yıkımda çalışan işçilerin ve çevre halkının 15 yıl içerisinde kansere yakalanma riskiyle karşı karşıya olduğunu, bu nedenle maruz kalanların tespit edilerek sağlık durumlarının takibe alınması gerektiğini belirtmişti. Asbestin sigara içenlerde akciğer kanserini 50 kat arttırdığı, asbest nedeniyle akciğerlerin oksijensiz kaldığı, hatta ölümlere neden olduğu vurgulanıyor. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

TOKİ, Torunlar'ı denetlerken eksikleri kayıt altına almamış

SONRAKİ HABER

Çay üreticilerinden bakanlığa tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...