01 Mart 2017 11:05

Ağrı Belediyesi Eş Başkanı Sırrı Sakık görevden alındı

Ağrı Belediyesi Eş Başkanı Sırrı Sakık görevden alındı. Sakık yerine Belediye Başkanlığı görevine kayyım olarak Ağrı Valisi Musa Işın atandı.

Paylaş

Ağrı Belediyesi Eş Başkanı Sırrı Sakık İçişleri Bakanlığı’nca görevden alındı. Ankara’da bulunan Sakık’ın görevden alınma gerekçesi öğrenilemedi. 

Dihaber’in geçtiği bilgiye göre Sakık’ın yerine, Ağrı Valisi Musa Işın kayyım olarak yerine atandı.

Karardan sonra belediye binası polisler tarafından ablukaya alındı. Ağrı Belediyesi kayyım atanmamış son DBP’li il belediyesiydi. Henüz kayyım atanmamış olan 26 DBP’li ilçe ve belde belediyesi kaldı. 

‘TARİH TÜM GÜNAHLARIYLA TEKERRÜR ETTİ’

Görevden alındığını Ankara’da öğrenen Sakık, konuya ilişkin twitter hesabından şu mesajı paylaştı: “Üç yıldır yürütmüş olduğum Ağrı Belediye Başkanlığı görevinden bugün itibariyle anıldım. Halkımızın bize bu sorumluluğu verdiği günden bugüne arkadaşlarımla birlikte hayata geçirdiğimiz her proje ve hizmetle Ağrı’yı Türkiye’nin en huzurlu kenti yaptık. Anlımız ak, vicdanımız rahat. 2 Mart 1994’te yani tam 23 yıl önce parlamentodan alınıp demokratik siyasetin dışına itilmiştik ve bugün tarih tüm günahlarıyla tekerrür etti. Fakat bedeli ne olursa olsun bu topraklara bir gün barışı muhakkak getireceğiz. Ağrı’da bu süre zarfında birlikte çalıştığım tüm belediye emekçilerine tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Hoşçakalın.” 

'YAŞANANLARDAN HİÇ SONUÇ ÇIKARILMAMIŞ’

Sakık dihaber’e yaptığı değerlendirmede de, 2 Mart DEP darbesine işaret ederek, o gün görevden alınmalarının üzerinden geçen 23 yıllık süreçte Türkiye’nin bütün sorunlarının yerli yerinde durduğunu ve giderek daha da ağırlaştığını belirterek, bu yaşananlardan ders çıkarılmadığını söyledi. “Tarih bu yolun çıkmaz yol olduğunu ve bundan çözüm çıkmayacağını defalarca gösterdi, ama birileri hala bu yolda ısrar ediyor” diyen Sakık, halen aynı yöntemlerin deneniyor olmasının da “çözümsüzlüğün” göstergesi olduğunu belirterek, “Demek ki yaşananlardan hiç sonuç çıkarılmamış” dedi. 

‘HALK SAHİPSİZ DEĞİL’

Çalışmalarına kaldıkları yerden devam edeceklerini belirten Sakık, “Koşullar ne olursa olsun barışı, demokrasiyi inşa edeceğiz, çalışmayı sürdüreceğiz, ülkemizi bu kan deryasından kurtaracağız” dedi. Sakık, Ağrı halkına teşekkür ederken, halkın sahipsiz olmadığını da sözlerine ekledi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

MİT TIR'ları davasına Erdoğan da katılacak

SONRAKİ HABER

Polisin 16 yaşındaki Ömer'i vurduğu anın görüntüleri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...