17 Haziran 2012 09:19

Adalet Bakanı'nın mazereti: sıkışıklık tadilat yüzünden

CEZAEVİNDEKİ olumsuz koşullar daha önce de defalarca rapor edilmesine rağmen Adalet Bakanı Sadullah Ergin, koğuşun normal kapasitesinin 12 kişi olduğunu, ancak yoğunluk nedeniyle 18 kişi bulunduğunu itiraf ettikten sonra ekledi, “Cezaevinde tadilat var, 10 Temmuz’a kadar sıkışıklık olacak.”Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile Çalışma ve Sosyal

Adalet Bakanı'nın mazereti: sıkışıklık tadilat yüzünden
Paylaş

Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa E Tipi Kapalı Cezaevi’nde incelemelerde bulundu. Bakan Ergin ve Çelik, beraberinde Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ile geldikleri ceza evinde yaklaşık 2 saat kalıp olayla ilgili bilgi aldı. İnceleme sonrası açıklama yapan Ergin, “Koğuşun kapısı önüne barikat konularak yataklar ateşe verilmiş. Hayatını kaybedenlerin otopsileri yapılmaktadır. Hayatını kaybeden hükümlü ve tutuklular adli suçlardan tutuklu ve hükümlü olanlardır. Bakanlığımızca idari tahkikat başlatılmıştır. Soruşturma devam etmektedir” dedi. Cezaevinin artırılmış kapasitesinin 600 kişi olduğunu belirten Ergin, “Kısa süre önce bir tadilat başladı. Tadilat yapılan bölümdeki tututlu ve hükümlüler diğer bölüme alınmıştır. 10 Temmuz’a kadar sıkışıklık olacak. Bu tarihten sonra kısmen rahatlık söz konusu olacak. Bir takım nakillerle daha da rahatlatılması söz konusu olacak. İnceleme sonucunda net tablo ortaya çıkacak. İhmal varsa, görevi kötüye kullanma varsa üzerine gidilir” dedi.


ARINÇ OTOPSİYİ YAPTI!

BAŞBAKAN Yardımcısı Bülent Arınç, Urfa Cezaevi’nde 13 tutuklunun can vermesine ilişkin daha otopsi yapılmadan, “13 kişi boğulmak suretiyle yaşamını yitirdi” dedi. Arınç’ın ‘sokaktaki insan kadar cezaevindeki insanın da hayatından sorumlu olduklarını söyledi!

Hatay’da gündeme dair açıklamalarda bulunan Arınç, Urfa E Tipi Kapalı Cezaevi’nde 13 tutuklunun otopsilerinin henüz yapılmamış olmasına rağmen, ‘boğularak yaşamlarını yitirmişler’ dedi. Arınç, “Ben bütün milletimize geçmiş olsun diyorum, ölenlere rahmet diliyorum. Biz sadece sokaktaki insanın değil cezaevindeki insanın da hayatından, can güvenliğinden sorumluyuz. İstenmeyen bir olaydır. Bu hale gelmesinden fevkalade üzgünüz. Dileriz ki son olsun” dedi. (HATAY)

ÖNCEKİ HABER

BDP, İHD ve MAZLUMDER uyarmıştı

SONRAKİ HABER

Kadınlarla değil Uludere ile uğraşın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...