01 Mart 2017 10:10

BES'ten hasta tutuklu üyesi Civan Yıldırım için çağrı

BES, hasta tutuklu üyesi Civan Yıldırım'ın serbest bırakılması için Adalet Bakanlığına çağrı yaptı.

Paylaş

Büro Emekçileri Sendikası (BES), Tip 1.5 diyabet hastası olup, vücudunda insülin pompası ile yaşamak zorunda olan tutuklu üyeleri Civan Yıldırım’ın  serbest bırakılmasını talep etti. Böbrek ve kalp yetmezliği olan, yüzde 40 engelli raporu bulunan Yıldırım için cezaevi koşullarının risk teşkil ettiğini belirten BES Genel Başkanı Fikret Aslan, aksi halde doğacak her türlü olumsuzluktan Adalet Bakanlığı ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığını sorumlu tutacaklarını söyledi.

Darbe girişiminin ardından aralarında sendika genel başkanı Aslan’ın da bulunduğu çok sayıda üye ve yöneticisi ihraç edilen BES’in 8 üyesi halen tutuklu bulunuyor. Tutuklulardan Ankara 2 Nolu Şube eski Yönetim Kurulu Üyesi Civan Yıldırım’ın sağlık durumuna dikkat çekmek için BES Genel Merkezinde basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısına KESK Eş Genel Başkanı Lami Özgen, KESK Genel Sekreteri Hasan Toprak, KESK Mali Sekreteri Ramazan Gürbüz ve İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan da katıldı.

İNSÜLİN POMPASIYLA YAŞAMAK ZORUNDA

Burada konuşan BES Genel Başkanı Fikret Aslan, 12 Aralık 2016 tarihinde evine yapılan baskınla gözaltına alınan üyeleri Civan Yıldırım’ın evindeki sendika yayınlarına el konulduğunu, ayrıca KESK, DİSK, TMMOB ve TTB tarafından yayınlanan bir bildirinin de suç unsuru olarak değerlendirildiğini anlattı. 2 ayı aşkın süredir tutuklu bulunan Yıldırım’ın milyonda bir görülen Tip 1.5 diyabet hastası olduğunu, bu nedenle vücudunda insülin pompası ile yaşamak zorunda olduğunu belirten Aslan, böbrek ve kalp yetmezliği de olan üyelerinin yüzde 40 engelli raporu bulunduğunu aktardı.

Aslan, bu nedenle cezaevi koşullarının Civan Yıldırım’ın hayatı açısından risk içerdiğini, konuya ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına defalarca itirazda bulunduklarını söyledi. Bugüne kadar başvurularına olumlu bir cevap verilmediğini belirten Aslan, “Buradan Adalet Bakanlığı ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nı bir kez daha uyarıyor, Civan Yıldırım’ın derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz. Aksi halde doğacak her türlü olumsuzluktan birinci dercede sorumlu olacaklarını buradan siz değerli basın emekçileri aracılığı ile kamuoyu ile paylaşıyoruz” dedi.

Aslan, “BES olarak OHAL’in kaldırılması, yayınlanan KHK’lerin sonuçları ile birlikte iptal edilmesi, tutuklu üyelerimizin serbest bırakılması ve kamu emekçilerine yönelik her türlü baskı ve hak gasplarının ortadan kaldırılması için mücadelemizi yükselteceğimizin bilinmesini istiyoruz” diye konuştu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İntihar eden akademisyen ODTÜ’de anıldı

SONRAKİ HABER

Kadınlar: 'Hayır'ın sesini yükseltmeye çağırıyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...