01 Mart 2017 08:31

Kaceroğlu davasında yine tutuklama yok!

Kobanê eylemleri sırasında başından vurulduktan sonra linç edilerek katledilen Ekrem Kaceroğlu'nun davası görüldü. Dava 5 Temmuza ertelendi.

Paylaş

6-8 Ekim 2014 tarihlerinde gerçekleşen Kobanê eylemlerinde İzmir'in Bornova ilçesinde ırkçı bir grup tarafından başından silahla vurulduktan sonra linç edilerek katledilen Ekrem Kaceroğlu'nun öldürülmesine ilişkin davanın 8. duruşması İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmaya Kaceroğlu ailesi ve avukatları katılırken, tutuksuz olarak yargılanan sanıklardan hiçbirisi katılmadı.

Dava dosyasının teknik bilirkişide olması ve henüz mahkeme heyetine dönmemesinden dolayı duruşmada sadece TİB kayıtlarıyla tespit edilen tanık Arif Demirkaya dinlendi. Olay tarihinde sanık Kubilay Aktaş'ın babası ile görüştüğünü söyleyen Demirkaya, "Kubilay'ın babasını işe çağırmak için aramıştım. Birlikte inşaat işlerine gidiyoruz. Olay sırasında dışarı çıkmadım evdeydim. Olayla ilgili bilgim yok" dedi. Müşteki avukatlarından Mustafa Rollas, tanığın üzerine kayıtlı telefon numarası ile olay günü ve bir gün sonrasında sanık Kubilay Aktaş ile 100'den fazla görüşme ve mesajların yapılma sebebini sorması üzerine tanık Demirkaya, "Telefon numarası benim adıma kayıtlıdır ama kızım kullanıyor. Kubilay kızımın arkadaşıdır. Kızım arayıp mesajlaşmış olabilir" şeklinde cevap verdi.

Rollas, bilirkişiden raporun dönmesi halinde rapordan ve görüntülerden bir suretin kendilerine de verilmesini ve tanık Demirkaya'nın kızının da tanık olarak dinlenmesini talep etti.  

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, dosyanın ve raporun teknik bilirkişiden dönmesinin beklenmesine, tanık Demirkaya'nın kızının tanık olarak dinlenmesine, TİB kayıtlarının bilirkişiden döndükten sonra değerlendirilmesine karar verdi. Duruşma 5 Temmuz tarihine ertelendi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Zeynep Altıok: Madımak'ın failleri serbest mi bırakılacak?

SONRAKİ HABER

Kızılay’da trafik kazası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...