01 Mart 2017 06:58

MİT TIR'ları görüntülerinin yayımlanması davası başladı

Can Dündar, Erdem Gül ve Enis Berberoğlu'nun yargılandığı MİT TIR'larının durdurulması görüntülerinin yayımlanması davası başladı.

Paylaş

Mühimmat yüklü MİT TIR'larının durdurulması görüntülerin yayımlamasına ilişkin gazeteci Can Dündar ve Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül ile görüntüleri Dündar'a verdiği iddia edilen CHP'li Milletvekili Enis Berberoğlu'nun yargılandığı davanın 4.celsesi başladı.

KAPALI DURUŞMAYA SANIKLARIN EŞLERİ ALINMADI

İstanbul 14. Ceza Mahkemesi'nde kapalı olarak görülen duruşmaya Erdem Gül ve Enis Berberoğlu katıldı. Yurtdışında bulunan Can Dündar ise duruşmaya katılmadı. Diğer celselerde izleyici olarak duruşma salonuna alınan Erdem Gül'ün eşi Aslı Gül, Can Dündar'ın eşi Dilek Dündar ise bu kez salona alınmadı. CHP Milletvekilleri Gürsel Tekin, Mahmut Tanal, Sezgin Tanrıkulu, Barış Yarkadaş ve Ali Şeker destek için adliyeye geldi. Bu arada geçen celse hakkında zorla getirilme kararı verilen tanık gazeteci Soner Yalçın da adliyeye geldi. Soner Yalçın da mahkeme salonuna alındı.

SAVCI, BERBEROĞLU'NUN MÜEBBET HAPSİNİ İSTEMİŞTİ

Davanın bir önceki celsesinde savcı Mehmet Yeşilkaya esas hakkındaki mütalaasını açıklamıştı. Mütalaada Enis Berberoğlu'nun "Devletin güvenliği veya iç ve dış siyasal yararlar bakımından niteliği itibariyle gizli kalması gereken bilgileri siyasal ve askeri casusluk maksadıyla açıklayıp yayınlamak" suçundan müebbet hapsi talep edilmişti. Ayrıca sanıklar Can Dündar, Erdem Gül ve Enis Berberoğlu'nun "Silahlı terör örgütüne üye olmaksızın bilerek ve isteyerek yardım etme" suçundan 7,5 yıldan 15 yılda kadar hapisleri istenmişti. (İstanbul/DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

CHP’li Yüceer: Kadınlar ucuz işgücü olarak görülüyor

SONRAKİ HABER

İhraç edilen Akyol ve Günsan emekçilerle buluştu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...