28 Şubat 2017 17:08

Sibel Çapraz cezaevinden zılgıtlarla çıktı

Hakkında 'ev hapsi' cezası verilerek tahliye edilen DBP’li Hakkari İl Genel Meclis Üyesi Sibel Çapraz cezaevinden zılgıtlarla çıktı.

Paylaş

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 27 Kasım 2015 tarihinde yaşanan çatışma sırasında kolundan vurulan ve tedavisi sırasında gözaltına alınarak “örgüt üyeliği”, “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek” suçlamasıyla tutuklanan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Hakkari İl Genel Meclis Üyesi Sibel Çapraz, mahkemece tahliye edilmesinin ardından kaldığı Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'nden çıktı. Çapraz'ı cezaevi önünde ailesi ve arkadaşları zılgıt ve alkışlarla karşıladı.

‘İKİ DEFA CEZA YAŞATILIYOR’

Cezaevi çıkışında konuşan Çapraz, mutlu ve heyecanlı olduğunu ifade etti. Cezaevinde yüzlerce hasta tutuklunun olduğuna dikkat çeken Çapraz, “Açıkçası şu an çok şaşkınım. Adalete artık inanmıyorum. Adaletin bittiği bir noktadayız” dedi.

OHAL nedeniyle hasta tutukluların zor koşullarda olduğunu ifade eden Çapraz, bir an önce serbest bırakılmaları gerektiğini söyledi. Hasta olan birinin cezaevinde olmaması gerektiğini vurgulayan Çapraz, “İki defa ceza yaşatılıyor” dedi.

Kendisi ile dayanışma içerisinde bulunan herkese teşekkür eden Çapraz, yaşanan her şeye rağmen hayatın güzel olduğunu söyledi. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Gazeteci Erdem Mühirci tahliye oldu

SONRAKİ HABER

Denizli'de 7 kadın 'FETÖ'den tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...