28 Şubat 2017 13:02

Sanık Emin Özcan: Sınavda başarısız olduğum için buradayım

15 Temmuz gecesi Polatlı 58. Topçu Tugayı ile Topçu ve Füze Okul Komutanlığında yaşananlara dair açılan dava, sanık ifadeleri ile sürüyor.

Paylaş

Ankara’nın Polatlı ilçesindeki 58. Topçu Tugayı ile Topçu ve Füze Okul Komutanlığındaki darbe girişimine ilişkin 330 sanığın yargılandığı davada, sanıklar savunmalarını yapmaya başladı. Davada savunmalarını yapan sanıklar "FETÖ"cü olmadıklarını söyledi. Sanıklardan Emin Özcan, 15 gün önce yapılan sınavda başarısız olanların çıkışlarına izin verilmediğini, kendisinin de başarısız olduğu için kışlada olduğunu iddia etti. Özcan, “Bugün burada bulunmamın nedeni o sınavda başarısız olmamdır” diyerek kendisini savundu. 

Davanın ilk duruşması Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesinde başladı. Darbeci askerler için Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde yaptırılan duruşma salonunda görülen davada, 245’i tutuklu 330 sanık bulunuyor. Davanın ilk duruşmasına sanık yakınları ile avukatlar ve CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan katıldı.

‘GEREKİRSE SİLAH KULLANIN’

Duruşmada sanıkların savunmasına geçildi. Sanık Ahmet Aktaş, koğuşlarda dinlendikleri sırada içtima alanında toplandıklarını, emir üzerine silah ve mühimmatlarını alarak araçlara bindiklerini kaydetti. Aktaş, nizamiyenin önünde yarbay Abdülkerim Ceyhan’ın kendilerine “Sizler Türk askerisiniz, sizlere güveniyorum, gerekirse silah kullanın” dediğini anlattı. Daha sonra bir caminin önüne geldiklerini, bu sırada bulundukları alana halkın toplanmaya başladığını aktardı. Aktaş, “Halkın üzerimize gelmesi nedeniyle Oğuz Serdar Yüzbaşı havaya ateş açtı, daha sonra birliğimize geri döndük.” ifadesini kullandı.

1 DOLAR ÇELİŞKİSİ

Uzman Çavuş Can Taşçı da yakalandıktan sonra evinde yapılan aramalarda 1 dolarlık banknotların bulunmasına ilişkin kendini savundu. Taşçı, babasının müzisyen olduğunu, gittiği düğünlerde bahşiş olarak verilen bu doları hatıra olarak sakladığını söyledi. 
Mahkeme Başkanı Zikrullah Özbağ’ın sorusu üzerine Taşçı, bu kez önceki ifadesiyle çelişir şekilde 1 dolarları asker eğlencesinde kardeşinin hatıra olarak verdiğini söyledi. Başkan Özbağ, “Bir babam, bir kardeşim, bir düğün diyorsun. Hangisine bakacağız?” dedi. 
Sanık Emin Özcan ise olaydan 15 gün önce sınava tabi tutulduklarını, o gün açıklanan sonuçlara göre başarılı olanların kışladan ayrıldığını, başarısız olanların ise çıkışlarına izin verilmediğini iddia etti. Özcan, “Eğer o sınavda başarılı olsaydım ben de kışladan çıkmış olacaktım. Bugün burada bulunmamın nedeni o sınavda başarısız olmamdır” diyerek kendisini savundu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kader Kaya cinayeti davasında Kader'in arkadaşları dinlendi

SONRAKİ HABER

Torunlar Davası: TOKİ görevlileri yarın hakim karşısında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa