28 Şubat 2017 13:39

Kader Kaya cinayeti davasında Kader'in arkadaşları dinlendi

Eskişehir'de ormanlık alana götürdüğü 17 yaşındaki Kader Kaya'yı boğarak öldüren 30 yaşındaki Metin Yılmaz'ın yargılanmasına devam edildi.

Paylaş

28 Temmuz'da Eskişehir kent merkezine 18 kilometre uzaklıktaki Kanlıpınar Mahallesi Çamlık mevkiinde 17 yaşındaki Kader Kaya'nın cansız bedeni bulundu. Evinden Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir fabrikaya iş görüşmesi için giden Kader Kaya'nın katil zanlısı olarak evli 2 çocuk babası Metin Yılmaz gözaltına aldı. Yılmaz ormanlık alana götürdüğü Kader'i boğarak öldürdüğünü itiraf etti.

Ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istenen Metin Yılmaz'ın yargılanmasına Eskişehir 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Bugün yapılan üçüncü duruşmaya tutuklu sanık Metin Yılmaz'ın yanı sıra öldürülen Kader Kaya'nın babası Mehmet Kaya ve annesi Selver Kaya da katıldı.

Duruşmada Kader Kaya'nın arkadaşları Elif Kendirci, Hasan Murat Dilek ve Hasan Karabacak tanık olarak dinlendi. Tanıklar, Kader Kaya'nın sabah saatlerinde Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir fabrikaya iş görüşmesi için gittiğini ancak daha sonra kendisinden haber alamadıklarını söyledi.

Eskişehir 3'üncü Ağır Ceza Mahkeme heyeti, Metin Yılmaz'ın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 13 Nisan'a erteledi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

‘Fırat Kalkanı’, el Bab’ın doğusunda 2 köyü ele geçirdi

SONRAKİ HABER

Sanık Emin Özcan: Sınavda başarısız olduğum için buradayım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...