28 Şubat 2017 12:42

69 sanıklı Gölbaşı Özel Kuvvetler Komutanlığı davası sürüyor

15 Temmuz gecesi Gölbaşı ÖKK'de yaşananlara dair açılan davada yargılanan asker: Cumhurbaşkanının sesini duyunca ağlamaklı olurum.

Paylaş

Gölbaşı’ndaki Özel Kuvvetler Komutanlığında, darbe girişimi gecesi yaşanan olaylara ilişkin 69 sanık hakkında açılan dava Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesince görülüyor. Darbe girişimi gecesi ÖKK’de nöbetçi olan astsubay Ahmet Aslan, savunmasında "FETÖ"cü olmadığını belirterek, “Ben Cumhurbaşkanının sesini duyunca duygulanır ağlamaklı olurum. Benim yanımda kimse AKP’ye laf söyleyemez” dedi.

ÖKK saldırısı esnasında Özel Kuvvetler Komutanlığında (ÖKK) yaşananlara ilişkin ikinci dava Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesinde görülüyor. 60 sanıklı davanın iddianamesinde sanıklar hakkında, “anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs”, “Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ile TBMM’yi ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs” ve “nitelikli kasten öldürme” suçlarından 4’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor. Sanıklar ayrıca, “terör örgütü üyesi olmak” suçundan yargılanıyor. Davada Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı, şehit Astsubay Ömer Halisdemir’in eşi Hatice Halisdemir ve darbecilerle girdiği çatışmada yaralanan Astsubay İsmail Oğuz, müşteki olarak yer alıyor. 

Duruşmada sanıklar, güvenlik önlemleri altında duruşma salonuna getirildi. Daha sonra sanıkların kimlik tespitine geçildi. İddianame sanıkların yüzüne okundu. 

‘KİMSENİN ALNINDA FETÖ'CÜ YAZMIYOR’

Savunmasını yapan sanıklardan darbe girişimi gecesi ÖKK’de nöbetçi olan astsubay Ahmet Aslan, olay gecesi yaşadıklarını anlattı. Kendisine verilen emirleri uyguladığını söyleyen Aslan, yüzbaşı Volkan Bal’ın “ÖKK komutanı Zekai Aksakallı emriyle bu saatten sonra kimse girmeyecek” diye emir verdiğini belirtti. Darbe girişiminin yaşandığını sabaha karşı fark ettiğini ifade eden Aslan, “Kimin FETÖ’cü, kimin olmadığını anlayamıyorsunuz. Kimsenin alnında FETÖ’cü diye yazmıyor. Ben verilen emirleri uyguladım. Hiç kimse bize sahip çıkmadı. Kaderimize terk edildik” dedi. Kendisinin "FETÖ"cü olmadığını savunan Aslan, “Ben oyumu ilk defa 2004 yılında AKP’ye verdim. O yıldan sonra da eşim ve ben hep oyumuzu AKP’ye verdik. Ben Cumhurbaşkanının sesini duyunca duygulanır ağlamaklı olurum. Benim yanımda kimse AKP’ye laf söyleyemez” diye konuştu. 

ÖKK, darbe girişimi gecesi Ömer Halisdemir’in de vurulduğu yerdi. Savcı, Halisdemir’in öldüğü olaylara ilişkin 18 sanık hakkında açılan davayla 69 sanıklı bu davanın birleştirilmesini talep etmiş ancak mahkeme tensipte davaların birleştirilmesine yönelik karara varmamıştı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Koff'tan Müslüm Gürses animasyonu

SONRAKİ HABER

Almanya Adalet Bakanı Maas'tan Deniz Yücel açıklaması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...