28 Şubat 2017 12:33

Aydın’da kamu emekçileri 12. kez gözaltına alındı

Aydın'da KHK'lerle işlerinden atılan kamu emekçileri 12. kez gözaltına alındı

Paylaş

OHAL dayanak yapılarak çıkarılan KHK’lerle işten atılan kamu emekçileri bugün de kent meydanına çıkarak seslerini duyurmak istediler. İşten atılmalarının hiçbir hukuki ve insani yönü bulunmadığını anlatmak, OHAL’in kaldırılması, KHK’lerin iptal edilmesi ve işlerini iade edilmelerini isteyen kamu emekçileri, alanda önceden önlem alan polisler tarafından zor kullanılarak gözaltına alındılar.

Gözaltına alınan Eğitim Sen Aydın Şube Örgütlenme ve Yükseköğretim Sekreteri Savaş İlhan, Eğitim Sen Aydın Şube Eğitim Sekreteri Yücel Karaosman ve Eğitim Sen Üyesi Kadir Özdemir’in ayrı araçlara bindirilerek hastaneye götürüldükleri, buradaki işlemlerin ardından Emniyet Müdürlüğüne götürülecekleri bilgisi edinildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan KESK Şubeler Platformu gözaltılarla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada “Direnişimizin 13. gününde 12. gözaltı. Demokratik eylemlerimiz valiliğin ifadesiyle "görülen lüzum üzerine uygun görülmemiştir" gibi keyfi bir ifadeyle engelleniyor. Sormak isteriz "görülen lüzum" nedir, açıklayın. Keyfi yasaklamalara boyun eğmeyeceğiz. Arkadaşlarımız dün olduğu gibi yine farklı araçlarla farklı hastanelere götürülüyor. Yarın saat 15:00'de yine Kent Meydanındayız. İşimizi geri istiyoruz, alacağız!”  ifadelerine yer verildi. (Aydın/EVRENSEL)

 {{309185}}

ÖNCEKİ HABER

Yaşar Kemal, ölüm yıl dönümünde köyünde anıldı

SONRAKİ HABER

Kedi katliamına ilişkin gözaltına alınan Valery Y. serbest

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...