28 Şubat 2017 12:22

Hürriyet: ‘Rahatsız’ı durumu ifade etmek için kullandık

Hürriyet, hükümetin tepkisine neden olan ‘Karargah rahatsız’ başlığıyla ilgili açıklama yaptı.

Paylaş

Hürriyet gazetesi 25 Şubat’ta yayımlanan ve hükümet ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tepkisine neden olan ‘Karargah rahatsız’ haberine ilişkin açıklama yaptı.

‘Yedi eleştiriye yedi yanıt’ manşetiyle yayımlanan haberin Genelkurmay Başkanlığı tarafından Ankara Temsilcisi Hande Fırat'a soruları üzerine yapılan kurumsal ‘bilgilendirme’ye dayandırılarak hazırlandığı ifade edilen açıklamada, iç sayfada kullanılan ‘Karargah rahatsız’ ifadesine ilişkin de şunlar söylendi:
“Hürriyet'in haberindeki ‘rahatsızlık’ ifadesi,  Genelkurmay Başkanı’nı hedef alan söz konusu iddia ve eleştirilerin yarattığı durumu açıklamak amacıyla kullanılmıştır. Ancak maalesef haberimiz yayımlandıktan sonra gördük ki bu ifade, Genelkurmay'da hükümete karşı bir rahatsızlık varmış şeklinde de anlaşılabilmektedir.”

Bu başlığa yüklenen ‘darbeci’ anlamının hiç düşünülmediği ifade edilen açıklamada “Böyle bir kasıt kesinlikle söz konusu değildir. Kasıt bu olmamakla birlikte ‘karargahta rahatsızlık’ başlığı maksadı aşan bir editoryal hata olarak görülebilir. Bunun için üzgünüz. Ordumuzun yıpratılması, iç siyasete çekilmeye çalışılması her Türk vatandaşının reddetmesi gereken bir durumdur. Ordumuzun seçimle işbaşına gelmiş sivil iradenin emrinde olması demokrasimiz için vazgeçilmez bir şarttır” ifadelerine yer verildi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

'Feda dönemlerinden Sefa dönemine'

SONRAKİ HABER

Parasını veren Ay'a gidiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...