28 Şubat 2017 08:10

Erdoğan'dan Hürriyet'e: Bedelini ödeyecekler!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ‘Karargah rahatsız’ manşeti atan Hürriyet gazetesini hedef aldı.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Hürriyet gazetesinin tartışma yaratan ‘Karargâh rahatsız’ haberine ilişkin açıklamalarda bulundu. Pakistan ziyareti öncesi İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, gazetenin manşetine ilişkin “Çok çok çirkin, terbiyesizlik, seviyesizlik. Bizi kendi içimizde kim birbirine düşürmeye çalışıyorsa bunun bedelini ödeyecektir” tehdidinde bulundu.

Erdoğan gazetecilerin “Cumartesi günü Hürriyet'te 7 eleştiriye 7 yanıt haberi yayınlandı. Bu konuya ilişkin değerlendirmelerini alabilir miyim; dün Genelkurmay Başkanı ile görüştünüz... Bu konu ele alındı mı?” şeklindeki sorusuna yanıt verdi.

Genelkurmay Başkanı ile yapılan görüşmenin El Bab operasyonuna ilişkin olduğunu söyleyen Erdoğan, görüşmede Hürriyet’in manşetinin de değerlendirildiğini ifade etti. Haberin hükümeti ve TSK’yi rahatsız ettiğini belirten Erdoğan, “Atılan başlık bir terbiyesizlik, seviyesizliktir. Böyle bir başlığı atmaya ne yönetimi ne patronaj kadrosu muktedir değildir, olamaz. Bu işin hukuki süreci neyse, zaten bazı adımlar atılmış vaziyette. Bizler takipçisi olacağız. Devleti kendi içinde birbirine düşürmeye kimsenin hakkı yoktur. Siz kalkıp da 7 soruya 7 yanıt derken bir daha silahlı kuvvetlerimizi zan altında bırakıyorsunuz, daha sonra ileri gidip cumhurbaşkanı ile Genelkurmay Başkanı nereye giderlerse beraberler diyerek terbiyesizlik yapıyorsunuz. Genelkurmay Başkanı'nın Cumhurbaşkanı veya Başbakan ile toplantılara gitmesinden daha doğal ne olabilir? Bizi kendi içimizde kim birbirine düşürmeye çalışıyorsa bunun bedelini ödeyecektir” dedi.

Manşete ilişkin Genelkurmay Başkanlığı sitesinden konuya ilişkin açıklama yapılacağını da söyleyen Erdoğan, “Her zamankinden daha fazla birliğe, beraberliğe, kardeşliğe ihtiyacımız olduğu bir dönemde ben, kusura bakmasınlar doğru bulmuyorum” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

KESK ihraçlar için araştırma başlattı

SONRAKİ HABER

Fabrikanın arıtma havuzuna düşen işçi hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...