28 Şubat 2017 00:55

Maltepe'de sokak hayvanları gönüllüsüne silahlı tehdit 

İstanbul Maltepe’de silahlı bir şahıs sokak hayvanları gönüllüsü bir kişiyi tehdit edip köpeklere ateş açtı.

Paylaş

Karabaş Doğal Yaşam Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Akyıldız yaptığı yazılı açıklamada İstanbul Maltepe' de derneklerinin üyesi bir sokak hayvanları gönüllüsünün silahlı bir şahıs tarafından tehdit edildiğini  ve şahsın köpeklere ateş ettiğini açıkladı.

Maltepe’de Nish adalar sitesinde bulunan Uyum Market önünde, sokak hayvanlarının beslenmesinden ve varlığından şikayetçi olan silahlı bir şahıs Uyum Market önündeki sokak köpeklerine, hiçbir neden olmaksızın, etrafta bir çok insan olduğu halde ateş açtı. Engel olmak isteyenler vatandaşlara da silahını doğrultarak tehdidler savuran silahlı şahıs, boş mermi kovanlarını da toplayarak olay yerinden uzaklaştı. Bunun üzerine karakola şikayet edilmesi üzerine silahlı şahıs emniyet tarafından gözaltına alınarak ifadesine başvuruldu. 

Karabaş Doğal Yaşam Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Akyıldız derneklerinin olayın takipçisi olacağını ve sorumluların en ağır şekilde cezalandırılması için gerekli her türlü başvuruyu yapacaklarını açıkladı.

Akyıldız yaptığı açıklamada: “Unutulmamalıdır ki, bugün sokak hayvanlarına sıkılan o kurşunlar, yarın mutlaka bir insana sıkılacaktır. Hayvanlara karşı işlenen suçlar, TCK kapsamına girmedikçe ve hapis cezası getirilmedikçe, bu potansiyel suçlular aramızda dolaşmayı sürdüreceklerdir” dedi. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

İstanbul Boğazı'nda gemi trafiğine sis engeli

SONRAKİ HABER

Pentagon IŞİD'le mücadele planını Trump'a sundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...