27 Şubat 2017 12:58

Ege'de akademisyenlere destek veren öğrencilere uzaklaştırma

Ege Ünivesitesinde Ankara katliamını protesto eden, cinsel istismar yasasına tepki gösteren, akademide ihraçlara karşı çıkan öğrencilere ceza verildi.

Paylaş

OHAL KHK'sı ile Ege Ünivesitesinden ihraç edilen barış imzacısı akademisyenlerine destek eylemine katılan çok sayıda üniversite öğrencisine 6 aya kadar uzaklaştırma cezası verildi.

Ege Üniversitesinde bir süredir devam eden soruşturma terörü, öğrencilerin eğitim ve öğretim hakkını elinden alarak devam ediyor. Son bir ay içerisinde, Ankara Katliamı’nı protesto etme, tecavüz ve cinsel istismar yasasına karşı çıkma ve turnikeleri protesto etme eylemlerine katılan çok sayıda öğrenciye uzaklaştırma cezası veren üniversite yönetimi son olarak ihraç edilen akademisyenlerle ilgili yapılan eyleme ceza kesti.

7 Ocak Cumartesi günü yayınlanan OHAL KHK'sı ile birlikte Ege Üniversitesi'nin Edebiyat, İletişim, İİBF ve Tıp Fakülteleri'nden 9 barış imzacısı akademisyen ihraç edilmiş, ihraç edilen akademisyenler Eğitim Sen, SES ve Türk Tabipleri Birliği tarafından yapılan, üniversitede yapılan eylemle protesto edilmişti.

CEZA GEREKÇESİ İZİNSİZ EYLEM

Eyleme katılarak ihraç edilen akademisyenlere destek veren öğrenciler hakkında üniversite yönetimi tarafından yeni bir soruşturma başlatıldı ve soruşturma jet hızıyla sonuçlandırıldı. Rektör yardımcısı Hasan Kalyoncu tarafından öğrencilere  gizli ibaresi yollanan yazıda öğrencilere kınama cezasından bir yarı yıl uzaklaştırmaya kadar  ceza verildiği öğrenildi.

Öğrencilere ceza verilme gerekçesi ise 'Yükseköğretim kurumuna ait kapalı ve açık mahallerde yetkililerden izin almadan toplantılar düzenlemek'. Öğrencilerin daha önce almış olduğu cezalar ise verilen cezaların artmasına sebep oldu. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Avrupa Birliği'nden Gürcistan’a vize serbestisi

SONRAKİ HABER

‘Gazeteciler şartsız, ve koşulsuz olarak serbest bırakılmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...