27 Şubat 2017 12:40

CHP Sözcüsü: Tek adam rejimini kalıcılaştırmak istiyorlar

CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke, partisinin MYK toplantısının ardından referanduma ilişkin açıklamalarda bulundu.

Paylaş

CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke, partisinin MYK toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi. Başkanlık referandumuna ilişkin açıklamalarda bulunan Böke, 'tek adam rejimi' eleştirisinde bulundu.

Tek adam rejiminin ekonomi alanında istikrarsızlık, yoksulluk ve hayat pahalılığına neden olacağını söyleyen Böke, “Tek adam rejimi darbeler getirir. Tek adam rejimi şiddeti, ayrıştırmayı, terörü besler. Tek adam rejiminde cebinizde para erir, biter. Tek adam rejiminde kaos, belirsizlik olur” dedi.

Tek adam rejimlerine dünyadan örnekler veren Böke, “Tek adam rejimi 'Benim iktidarım' diye kendi siyasi hırsıyla, bir hınçla bütün toplumu yok sayıyor. Hatta o kadar bir hırs ki toplumun yarısını terörist ilan edebilecek kadar gözü dönüyor. Türkiye'ye bu son 2,5-3 yıl içerisinde yaşatılmış olan ve sonunda ekonomik, toplumsal ve siyasi istikrarsızlık getirmiş olan bu tek adam rejimini kalıcılaştırmak istiyorlar” dedi.

CHP'yi terörle ilişkilendirmeye yönelik bir çaba olduğunu dile getiren CHP'li Böke, şöyle konuştu:
“Cumhuriyetle hesaplaşacağız diye, devleti ele geçireceğiz diye, devleti çökerttiler. Ülkenin tankını, topunu, uçağını bir terör örgütüne kendileri bilerek, isteyerek teslim ettiler. Bunun sonucunda 80 milyon beraber darbe girişimi yaşadık. Her üç terör örgütü karşısında kandırılmayıp, dimdik durmuş olan CHP'yi ve CHP'lileri terörle yan yana getirmeye çalışanlar, şunu bilsinler; buna kargalar güler. AKP, referandumu kazanmak uğruna Türkiye'nin yarısından fazlasını terörist ilan etmek gibi tehlikeli bir oyun oynuyor.”

‘HENÜZ BİR ŞEY DUYMADIK KENDİSİNDEN’

CHP Sözcüsü Böke, açıklamalarının ardından basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını da yanıtladı. Federe Kürdistan Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'nin İstanbul Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'ne gelişi sırasında kapının önünde direğe çekilen Kürdistan bayrağıyla ilgili görüşleri sorulan Böke, “Bunun değerlendirmesini Türkiye'de halka bırakmak gerekiyor; ama her konuda bir sözü olan Sayın Bahçeli'nin belki de kendi seçmenlerine anlatacağı bir şey olabilir. Henüz bir şey duymadık kendisinden” diye yanıt verdi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul Üniversitesi özel güvenliğinden Evrensel'e engel

SONRAKİ HABER

Suriye ordusu, el Bab'ın güneyindeki hedefine ulaştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...