27 Şubat 2017 11:21

HDP’den Süleyman Soylu için suç duyurusu

HDP İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında Erzurum’da yaptığı açıklamalar nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

Paylaş

HDP, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında suç duyurusunda bulundu. Konuya ilişkin HDP Basın Bürosu tarafından yapılan yazılı açıklamada “Geçtiğimiz günlerde Erzurum'da katıldığı bir toplantıda Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş için çirkin ifadeler kullanan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında, hakaret ile halkı kin ve düşmanlığa tahrik içerikli ifadeler kullanması gerekçeleriyle suç duyurusunda bulunulmuştur” denildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Erzurum’da HDP ve CHP’yi hedef alan açıklamalarda bulunmuştu. Soylu, tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş için “Demirtaş denen o adam müsvettesi de milleti birbirine kırdırmak için meydanlara çağrıyor” ifadelerini kullanmıştı.

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’ya da Koruköy’de yaşananlar nedeniyle yaptığı açıklamalar üzerinden yüklenen Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kemal Kılıçdaroğlu'ya “Adamlarını derle topla, terör örgütünün propagandasını yapmasınlar. Onlara zemin hazırlamasınlar” diye seslenmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Lisede 'İzmir Marşı yasağı' iddiası protesto edildi

SONRAKİ HABER

TZOB: Üretici sanayicinin insafına bırakılmasın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...