27 Şubat 2017 11:06

Avusturyalı Bakan Kurz: Erdoğan'ın mitingleri bölüyor

Avusturyalı Bakan Kurz, Erdoğan'ın mitinglerinin ülkedeki Türkiye kökenliler arasında gerginlik yarattığını belirtti.

Paylaş

Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Avusturya’da referandum etinliği yapmasını hoş karışalamayacaklarını söyledi.

Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 16 Nisan'daki referandum için ülkesinde etkinlikler yapmasını "hoş karşılamayacaklarını" söyledi.

BBC Türkçe’nin haberine göre, Kurz, Erdoğan'ın referandum için kampanya yürütmesinin Avusturya'daki "sürtüşmeyi arttıracağını" ve ülkedeki 117 bin Türk vatandaşı da dahil, 360 bin Türk kökenli azınlığın "entegrasyonuna engel olacağını" söyledi.

Kurz, bakanlığın yaptığı yazılı açıklamada "Kampanya etkinlikleri hoş karşılanmayacak. Tabii ki Türk Cumhurbaşkanı da diğer üst düzey siyasetçiler gibi, üst düzey yetkililerle görüşmek için Avrupa ve Avusturya'ya ikili ziyaretlerde bulunabilir. Ancak Türkiye'deki kalpanyanın ve kutuplaşmanın Avusturya'ya getirilmesini açıkça rededdiyoruz" ifadelerini kullandı.

Açıklamada, Erdoğan'ın Avusturya ve Almanya'ya yaptığı ziyaretlerin, taraftarları ve Kürt kökenli Türkiyeliler arasında "gerilimler" yarattığı ve gerginliğin "15 Temmuz darbe girişiminden sonra arttığı" vurgulandı.

Avusturya Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında, Başbakan Binali Yıldırım'ın 18 Şubat'ta Almanya'nın Oberhausen kentinde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Avrupa Birliği ülkelerinde kampanya yapacağını söylediğine dikkat çekildi.

'AVUSTURYA DIŞİŞLERİ BAKANI'NIN AÇIKLAMASINI HOŞ KARŞILAMAYIZ'

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ise Avusturya Dışişleri Bakanı'nın açıklamasını "hoş karşılamayacaklarını" söyledi.

Kurtulmuş, bu açıklamaların "demokratik standartlarda kabul görecek bir şey olmadığını" belirtti ve sözlerine şöyle devam etti:

"Vatandaşlarımızın Türkiye'nin Cumhurbaşkanını, yeni hükümet sistemi modeli içerisindeki hükümet başını seçebilecekleri bir referandumun, ne yönde oy kullanacaklarsa kullansınlar, orada yaşayan Türk vatandaşlarına açık olması demokrasinin bir gereğidir.

"Türkiye'de nasıl faaliyet yürüteceksek, Avrupa'da da aynı şekilde yürüteceğiz. 'Evet' diyenler de kampanya yapacak, 'hayır' diyenler de kampanya yapacak.

"Bu onları, diğer ülkeleri ilgilendiren bir durum değildir. Çünkü bu onların seçimi değildir…" (DIŞ HABERLER)
 

ÖNCEKİ HABER

Rize’de geçici iş için saatlerce kuyrukta beklediler

SONRAKİ HABER

Urfa’da geçici iş için uzun kuyruklar oluşturdular

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...