27 Şubat 2017 10:23

78’liler Girişimi, Antep’te referandum çalışmalarına başladı

78’liler Girişimi, Antep’te referandum çalışmalarına başladı ve ‘Tek adama hayır’ dedi.

Paylaş

78’liler Girişimi Antep’te düzenlediği basın toplantısıyla referandum çalışmalarını başlattı. Düzenlenen basın toplantısında konuşan Celalettin Can, tek adam rejiminin anayasal çerçeveye oturtulmak istendiğini ifade etti. Can, “En küçük demokratik hakkın dahi güvencesi yok. 6 milyon oy yok sayılıyor, HDP yok sayılıyor, yok edilmek isteniyor. Anayasal parlamenter rejim hazmedilemiyor, dönüştürülüyor” dedi.

Can, yapılacak değişiklikleri de şu sözlerle özetledi:
“Başbakanlık ve Bakanlar Kurulu kalkıyor. TBMM kalıyor ancak tek adama tanınan kararname yetkisi üzerinden şekli bir organa dönüşüyor. Tek adam gerekçe göstermeden Meclisi fesih yetkisine sahip oluyor; savaş, olağanüstü hal ilanı gibi stratejik kararları verme yetkisine de sahip oluyor. Suç işlediği şüphesi halinde tek adam yargılanamıyor. Daha doğru bir ifadeyle ‘400 milletvekili’ zorunluluğu bunu adeta imkansız kılıyor. MİT, polis, ordu, medya, ekonomi ve yargı tek adama mutlak bağlanıyor.”

“En katmerli korkular tam da böyle zamanlarda yüreklerden sökülüp atılır” diyen Can açıklamasını “İşte tam da şimdi karanlıkları yırtma, aydınlık sabahlarda uyanma zamanı. Şimdi hayır zamanı!” ifadeleriyle sonlandırdı. (Antep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hayır Bodrum’dan ‘Çökertmeli’ eylem

SONRAKİ HABER

Bireysel silahlanma rakamları: 6 saatte 1 kişi ölüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...