27 Şubat 2017 09:43

CHP'li Gürer, sağlıkta yaşanan sorunları Recep Akdağ'a sordu

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Sağlık Bakanlığına bağlı birimlerde yaşanan sorunları Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a sordu.

Paylaş

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi. Soru önergesinde Gürer, Sağlık Bakanlığına bağlı birimlerde yaşanan sorunları konu edindi.

Ömer Fethi Gürer', Bakan Recep Akdağ’a şu soruları yöneltti:

1- Sağlık Bakanlığı çalışanların özlük haklarında iyileştirme sağlanmaması ve çalışma şartlarının  iyileştirme yapılması düşünülmekte midir?
2- Ülke genelinde 2016 yılında, aylara göre toplam hasta sayısı kaçtır? Ülke genelinde acil bölümüne gündüz kaç kişi gece kaç kişi başvurmuştur. İllere göre dağılımı nedir?
3- 2016 yılında sağlık birimlerine 60bin alım yapılacağı yönünde açıklamalar ne zaman uygulanmaya başlayacaktır, yazılı sözlü sınav dışında insan ilişiklerine yönelik yeni alım yapılacak personel eğitimi düşünülmekte midir?
4- Hastanelerin radyoloji bölümlerinde görev yapan  röntgen  teknisyenleri içerisinde son beş yılda kanser vakasına  yakalanan personel var mıdır? Varsa sayısı kaçtır?
5- Hastanelerde branşlarına göre, hangi birimlerde kaç taşeron çalıştırılmaktadır?
6- Özel güvenlik şirketlerine ülke genelinde sağlık bakanlığınca yıllık toplam ödeme tutarı ne kadardır?
7- Hastane binalarında işaret ve panolarda yazılı olan uygulamalara göre personel eğitimi sağlanmakta mıdır? Sağlık çalışanlarına hasta ile hasta yakınlarına karşı  davranış eğitimi verilmekte midir? Kaç personel bu bağlamda eğitim görmüştür. Hastanelerin güvenlik elemanı ya da taşeron olanlara da bu eğitim sağlanmakta mıdır? Eğer bu eğitimler veriliyorsa hastaneleri özellikle gece acil tedavi merkezlerini kurum yöneticilerine haber vermeden ani denetleyerek ne halde olduklarını bizzat saptamayı düşünüyor musunuz? En azından Anadolu illerine ani ziyaret olanağı sınırlı olmasına karşın Sabiha Gökçen Hava alanına inip bir gece Örneğin İstanbul Anadolu Güney Kamu Hastaneleri Birliği Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim Ve Araştırma Hastanesini denetlemeyi düşünüyor musunuz?
8- Herhangi bir  akşam uğradığınızda kaç acil vaka geldiği ve kaç doktor görev yaptığı saptamayı, acil girişinde 300’e yakın kişinin muayene için beklerken sıra ile acile hasta kabul edildiği, sırada beklerken hastanın fenalaşma halinde müdahalede öne alındığı, aksi takdirde sırasını olumsuz koşullarda beklediğini, görevlilerin yardımcı olmaktan çok  olumsuzlukları anlatıp çaresizliklerini, yetersiz  doktor nedeni ile doktorların çok zor şartlar altında çalıştığını, yoğunluktan hizmetlilerin dahi ne kadar isteksizce çalıştığını, özel güvenlik şirket görevlileri kısa aralıklarla hasta yakınlarının tartışmalarını ve benzer durumları yerinde görmeyi ve gereken önlemleri diğer acil müdahale hastaneleri de dahil almayı düşünür müsünüz?
9- Hastanelerde acil hasta için yeterince doktor, hemşire, yatak ve oda olmadığı görülmektedir.  Bu bağlamda bir düzenleme düşünülmekte midir?

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer; “Sağlıkta çağ atlanıldığını söylüyorlar ancak yeni yapılan binalar dışında sağlık alanında başka bir şey yapılmıyor, sorunlar her geçen gün çığ gibi büyüyor” dedi. Özellikle doktor ve hasta ile ilgilenen görevliler açısından durumun içinden çıkılmaz bir hal aldığını ifade eden Gürer; “Sorunlar sadece acillerde yaşanmıyor, hastanede yatak problemi yaşayan hastaların sayısı da azımsanmayacak derecede fazla. Hükümetin bu sorunlara acil çözüm üretmesi gerekir” dedi. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Mesud Barzani ile Binali Yıldırım görüştü

SONRAKİ HABER

'Mültecilere duvar örmeyin, güvenli geçişi sağlayın'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...