16 Haziran 2012 14:54

Belediye Başkanı Kaya neden ifade vermedi?

VAN’da 7 Haziranda ‘KCK’ adı altında düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve daha sonra dokuz arkadaşı ile birlikte tutuklanan Van Belediye Başkanı Bekir Kaya’nın mahkemede neden ifade vermediği ayrıntılı olarak dile getirildi. Kaya, mahkemede ‘neden ifade vermediğini’ detaylı olarak ifade tutanağında açıklıyor. Kaya, &l

Belediye Başkanı Kaya neden ifade vermedi?
Paylaş

VAN’da 7 Haziranda ‘KCK’ adı altında düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve daha sonra dokuz arkadaşı ile birlikte tutuklanan Van Belediye Başkanı Bekir Kaya’nın mahkemede neden ifade vermediği ayrıntılı olarak dile getirildi. Kaya, mahkemede ‘neden ifade vermediğini’ detaylı olarak ifade tutanağında açıklıyor. Kaya, “Müdafilerimle birlikte dosyayı ayrıntılı olarak inceledik. Suçlamanın ve delillerin nelerden ibaret olduğunu gördük. İfade vermek istemiyorum. Çünkü soruşturmanın başlangıç tarihi itibariyle, dosyanın işlendiği iddia edilen suç ile ilgili hiçbir delil olmadığı görülmektedir. Benim mensup olduğum partim ve siyasi anlayışa ait düşünce potansiyel suçlu olarak kabul edilmektedir. Başbakan Yardımcısı olan Beşir Atalay 2012 yılı başlarında CNN Türk Televizyonunda katıldığı bir programda ‘Biz PKK’ye silah bıraktıramadık. Karar aldık ve KCK operasyonlarının startını verdik’ şeklinde beyanda bulundu. Sunucunun ‘KCK ile etkin mücadele edilmediğine’ dair eleştiri olduğunu Atalay’a hatırlatması üzerine, Atalay ise ‘Hepsini topluyoruz daha ne olsun’ diyerek, yapılan operasyonların siyasi iradenin talimatı ile yapıldığını ortaya koymuştur” diye dile getiriyor.

‘DAVA SİYASİDİR’

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in Şırnak’te 3 BDP’li vekilin seçilmesi sırasında ‘Biz oraya da bir şeyler düşünüyoruz’ sözlerini hatırlatan Kaya, heman arkasında operasyon başlatıldığını belirtti. Başbakanın ‘Ben Van’ı istiyorum’ şeklindeki sözünü de değinen Kaya, “Bir kısım gizli tanıklar bu beyandan sonra dinlenmiş olup, bu üç somut olay ile birlikte gördüğüm birçok olayda yargının, siyasetin talimatı ile hareket ettiğini ve siyasi kaygılarla soruşturmaların yürütüldüğünü gördüm. Bu nedenle bu davanın siyasi bir dava olduğunu düşünüyorum. Onun için savunmamı yapmak istemiyorum. Beni, partimi ve partinin belediyesi olan Van Belediyesinin icraatları örgüte bağlanmak istenmekte, illegalize edilmekte ve bu yolla parti ile partiye ait belediyelerin eylemleri ‘yasa dışı’ gösterilerek, operasyonlar yapılmaktadır. Bu nedenle davanın siyasi olduğunu düşünüyor ve savunma yapmak istemiyorum” diyerek, neden ifade vermediğin açıkladı. (VAN)

ÖNCEKİ HABER

Ortak mücadele yükseltilme çağrısı

SONRAKİ HABER

Halkın umutlarını kırarsak halk affetmez

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...