27 Şubat 2017 08:41

Hürriyet'in 'Karargâh rahatsız' haberine soruşturma!

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Hürriyet'in "Karargah rahatsız" başlığıyla yayımlanan haberi için soruşturma başlattı.

Paylaş

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Hürriyet'in "Karargah rahatsız" haberi için soruşturma başlattı.

Gazetenin Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın imzasını taşıyan haberde, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’a yönelik eleştiriler ve bazı iddiaların TSK'de rahatsızlık yarattığı belirtiliyordu.

'İddia ve eleştiriler 7 konuda yıpratıyor' alt başlığını taşıyan haberin 2003'te Cumhuriyet gazetesinde yayımlanan ve kimi çevrelerce 'darbe tehdidi' olarak yorumlanan 'Genç subaylar tedirgin' başlığına gönderme yaptığı öne sürülmüştü.

Haber sonrası AKP ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kontrolündeki gazeteler ve köşe yazarları, Hürriyet ve Hande Fırat'ı 'darbecilikle suçlayarak hedefe koyan yayınlar yapmış, soruşturma başlatılması çağrısında bulunmuştu.

HÜRRİYET: İFTİRADA SINIR TANIMAZLIĞIN EN UÇ ÖRNEĞİ

Hürriyet, haberine yöneltilen eleştirilerle ilgili olarak cumartesi günü açıklama yapmıştı. "Bu hadise başlı başına, Türkiye’de iftirada sınır tanımazlığın en uç örneklerinden biri olarak hafızalara yerleşecektir" denen açıklamada "Herkesin kabul ettiği üzere, sergilediği gazetecilikle darbe girişiminin püskürtülmesinde ve demokrasimizin korunmasında hayli önemli bir rol oynamış olan Ankara Temsilcimiz Hande Fırat’a atılan bu iftiranın pespayeliğini en iyi değerlendirecek olan Türk kamuoyunun sağduyusudur" ifadesine yer verilmişti.

HANDE FIRAT: BİZ GENELKURMAY'IN GÖRÜŞLERİNİ SORDUK

Hande Fırat ise CNN Türk yayınında açıklamalarda bulunarak “Haberlerin içini doğru düzgün okumuyoruz. Biz Genelkurmay Başkanlığı’na görüşlerini sorduk. Haberin ayrıntısı okunmadığı için gözden kaçtı. Biz Hürriyet gazetesi ve Doğan Grubu olarak demokrasiye sahip çıkmaya devam edeceğiz" ifadesini kullanmıştı.

YILDIRIM: HÜKÜMETE AYAR VERMEYE ÇALIŞIYORLAR

Medya dışında iktidar cenahından yapılan en net açıklama ise Başbakan Binali Yıldırım'dan geldi. Yıldırım, "Bugünlerde birilerine bir şeyler oluyor. Eskiden, manşetlerle hükümetlere ayar verirlerdi. AK Parti geldi, artık manşetlerle hükümet kurmak, yıkmak tarih oldu. 'Karargah Rahatsız' bu manşeti hatırlıyorsunuz değil mi? 28 Şubat öncesi büyük denen gazeteler bu manşetleri atarak halkın seçtiği iktidarı alaşağı etmek için her türlü tezgahı kurdular. Manşet atarak hükümete ayar vermeye çalışıyorlar" dedi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

İzmir'de 'İrademe Dokunma' diyenlere dava açıldı

SONRAKİ HABER

HDP Milletvekili İbrahim Ayhan serbest bırakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...