16 Haziran 2012 14:47

Çanakkale’den Dersim’e dostluk köprüsü

KARDEŞ kent Çanakkale, Belediye Başkanı belediye meclis üyeleriyle, Dersim’in Pülümür ilçesi Kırkmeşe köyünü ziyaret etti. Kardeşlik adına ve Kürt sorununun çözümü yolunda atılan küçük bir adım olarak kardeş kent projesi geliştiren Pülümür ilçesi Kırkme

Çanakkale’den Dersim’e dostluk köprüsü
Paylaş
Kemal Özer

KARDEŞ kent Çanakkale, Belediye Başkanı belediye meclis üyeleriyle, Dersim’in Pülümür ilçesi Kırkmeşe köyünü ziyaret etti. 

Kardeşlik adına ve Kürt sorununun çözümü yolunda atılan küçük bir adım olarak kardeş kent projesi geliştiren Pülümür ilçesi Kırkmeşe köylüleri, Gazeteci Yazar Uğur Dündar aracılığıyla Kardeş kent yaptıkları Çanakkale’nin, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve iki belediye meclis üyesini köylerinde ağırladı. CHP Dersim Milletvekili Hüseyin Aygün, çevre ilçe belediye başkanları, muhtarlar ve çok sayıda vatandaşın da katıldığı ziyaretiyle ilgili konuşan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “Bu ülkenin, bu vatanın içerisinde, üstünde hep birlikte barış içinde yaşayabileceğimizi hiçbir ön yargı olmaksızın, ön şart olmaksızın sadece insanlık, barış ve kardeşlik temelinde ilişki kurulabileceğinin bir adımı olarak düşündük” dedi. Çanakkale’de dini, mezhebi, etnik kimlikleri farklı da olsa hep birlikte emperyalistlere karşı savaştığını ve yan yana yattıklarını hatırlatan Gökhan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Kürt sorunu konusundaki girişimini sonuna kadar desteklediğini belirtti. Kırkmeşe Köyü Muhtarı Hıdır Eren, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı köylerinde ağırlamaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Köylülerden Veysel Eren ise; güzel bir ağırlama yapmaya çalıştıklarını ifade etti. Milletvekili Hüseyin Aygün, Kılıçdaroğlu’nun Kürt Sorununun çözümü konusunda önerisinin umut yarattığını belirtti. (DersimEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Halkevleri 22. genel kongresi yapıldı

SONRAKİ HABER

Şemdinli’de bir kişi yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...