26 Şubat 2017 11:05

Cezaevlerindeki FARC’lılar açlık grevine başladı

Kolombiya'da FARC üyesi tutuklular cezaevlerindeki kötü koşullara dikkat çekmek için açlık grevine başladı.

Paylaş

Kolombiya Silahlı Devrimci Güçleri (FARC) üyesi siyasi tutuklular cezaevlerinde gerekli sağlık hizmeti ve ilaç alamadıkları gerekçesiyle ve ağır hasta tutuklu ve hükümlülerin durumuna dikkat çekmek için süresiz açlık grevine başladı. Açlık grevine toplam 97 FARC tutuklu ve hükümlüsünün katıldığı belirtildi. Cezaevindeki FARC’lılar aynı zaman hükümetle imzalanan barış antlaşmasının hükümlerinin daha hızlı yerine getirilmesini talep etti. 

Telesur’un haberine göre FARC’ın internet sitesinde yayımlanan açıklamada cezaevindeki sağlık koşullarının oldukça kötü olduğu, sağlık hizmeti alınamadığı, ilaç ve uzman doktor bulunmadığı belirtildi. 

Geçtiğimiz 17 Şubat günü yaşamını yitiren Mario Fernández Puyo isimli FARC tutuklusunun, akıl sağlığı yerinde olmayan bir başka tutuklunun saldırısına uğradığı, açık yaraları olmasına rağmen bir hafta boyunca tedavi edilmediği de vurgulandı. Puyo’nun tedavi edilmeyen yaralarının enfeksiyon kapması nedeniyle yaşamını yitirdiğine dikkat çekilen açıklamada, “Geçmişte yaşananlar tekrar ediliyor. Hükümetten cezaevlerindeki sağlık sistemini iyileştirmesine ve insan onuruna yaraşır sağlık koşulları sağlanmasını talep ediyoruz” denildi. (DIŞ HABERLER)
 

ÖNCEKİ HABER

Meteroloji uyardı: Sağanak yağış geliyor

SONRAKİ HABER

IKEA’da emek sömürüsü protesto edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...