26 Şubat 2017 11:01

Ümraniye'de 'Hayır'a saldıranlar gözaltında

Ümraniye'de 'Hayır' broşürleri dağıtan HAZİRAN üyelerine bıçakla saldıran iki kişi gözaltına alındı.

Paylaş

İstanbul'un Ümraniye ilçesinde başkanlık referandumunda ‘Hayır’ oyu kullanılmasına dair broşür dağıtan Birleşik Haziran Hareketi üyelerine bıçakla saldıran iki kişi polis tarafından gözaltına alındı.

Şüphelilerin gözaltına alındığını duyuran CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, “Saldırı olacağı ihbarına rağmen buna duyarsız kalan ve olay yerinden uzaklaşan iki resmî polisin tavrını TBMM’ye taşıyacak ve bunun nedenini de soracağız” dedi.

Bundan sonraki sürecin yargı eliyle devam edeceğini belirten Yarkadaş “Umarım yargı da polis gibi adil davranır ve sokakların eşkıyalara teslim edilmeyeceğini verdiği kararla gösterir” dedi. Yarkadaş, “Türkiye, iktidarın referandumla getirmek istediği rejime dönüşse, yani burası bir parti devleti olsa, polisler o saldırganları yakalama cesareti gösteremezdi” ifadesini de kullandı. Yarkadaş, “İşte bu yüzden ‘Hayır’ diyor ve parti devleti oluşturma girişimine karşı çıkıyoruz" dedi.

Öte yandan, Yarkadaş, broşür dağıtırken saldırıya uğrayan HAZİRAN Üyesi Devrim Boran’ı evinde ziyaret etti. Bıçaklanan Devrim Boran ise Yarkadaş aracılığıyla kamuoyuna şu mesajı verdi: “Ümraniye Çarşı’da saat 16.00 sularında üzerinde ‘Hayır’ yazan broşürleri dağıtıyorduk. 4-5 kişilik bir grup bize saldırdı. Beni bıçakladılar. Üç dikiş atıldı. Şu an iyiyim. Ne yaparlarsa yapsınlar mutlaka Hayır kazanacak.” (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Kılıçdaroğlu: Demokrasi mi, tek adam mı? Oylanan budur

SONRAKİ HABER

Meteroloji uyardı: Sağanak yağış geliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...